Els sindicats d'educació de CCOO i UGT a Girona realitzaran una consulta sobre educació dissabte i dimarts vinents, coincidint amb dos actes reivindicatius en favor de l'escola pública. L'objectiu de la consulta, per a la qual s'habilitaran urnes, és conèixer l'opinió directa dels ciutadans.

El primer acte, organitzat amb el lema "Pintem Girona de groc", es durà a terme dissabte a les 12 del migdia a la plaça Constitució de Girona. Els organitzadors folraran els arbres amb cartolines de color groc, en les quals qui hi acudeixi podrà escriure el que pensen sobre l'educació. A part de disposar urnes perquè els assistents també expressin la seva opinió, els sindicats aprofitaran per repartir fulletons informatius.

La consulta es repetirà el dimarts 22 d'octubre, dos dies abans de la vaga convocada al sector de l'ensenyament a tot l'Estat, entre les 10 del matí i les 2 del migdia a la plaça asfaltada del passeig de la Devesa.

Precisament, CCOO i UGT informaran de la convocatòria de vaga del 24 d'octubre durant la pausa de la III Jornada Repensem l'Escola que dissabte organitzen la Fundació SER.GI i el Moviment de Renovació Pedagògica de Girona. Aquesta activitat es realitzarà a l'institut Vallvera de Salt i la mitja part està prevista per a les 11 del matí.

Consulta ciutadana

El Sindicat d'Estudiants, la Federació d'associacions de pares de Catalunya (Fapac), CCOO, UGT, Ustec·STEs i diverses plataformes, assemblees i moviments de la comunitat educativa promouen la Consulta ciutadana per l'educació. Aquesta està oberta a qualsevol persona major de 14 anys, amb independència de si està relacionada amb el sector de l'educació o no. La consulta es desenvolupa entre els dies 9 i 27 d'octubre mitjançant urnes -ubicades en centres o en altres espais decidits pels seus promotors- o a través del web consultaeducació.blogspot.com.