22 de octubre de 2013
22.10.2013

Els veterinaris demanen vacuna obligatòria de la ràbia per a gats, gossos i fures

22.10.2013 | 07:38

El Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya, encapçalat per la seva presidenta Carmen López, es va reunir al Col·legi de Veterinaris de Lleida amb representants del Departament d'Agricultura, amb el Director General d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, al capdavant, per tal de revisar la situació de no obligatorietat de la vacuna contra la ràbia a Catalunya. La trobada es va demanar després del cas de ràbia que va aparèixer a Toledo i que procedia d'un animal que s'havia infectat al Marroc.A la reunió també hi va assistir Lluís Picart, en representació de l'Agència de la Salut Pública, així com representants del CReSA.
L'organització col·legial va tenir el suport durant la reunió del president del Consell de Col·legis Veterinaris d'Espanya, Juan José Badiola, i va aportar també el testimoni de dos experts en ràbia que treballen a la ciutat de Ceuta. Els representants del sector veterinari van reafirmar-se en la seva petició d'aconseguir que la vacunació contra la ràbia sigui obligatòria, com ja passa a la majoria de territoris de l'Estat espanyol.
L'Administració es va mostrar molt receptiva davant el plantejament i les peticions del CCVC i es va comprometre a fer un estudi objectiu per tal d'analitzar els riscos reals de la reaparició de la malaltia a casa nostra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook