23 de octubre de 2013
23.10.2013

L'eurodiputat Sedó (CiU) defensa a la UE la legalitat del contracte amb Ryanair

23.10.2013 | 08:48

L'eurodiputat de CiU Salvador Sedó va defensar ahir el caràcter econòmic dels contractes publicitaris signats entre Ryanair i la Generalitat, ja que des del seu punt de vista només tenen per objectiu la promoció turística de la Costa Brava i la Costa Daurada.
Sedó va demanar a la Comissió Europea que els acords publicitaris signats entre la companyia irlandesa i el govern català, així com amb d'altres institucions públiques i privades, siguin considerats com a acords entre agents econòmics.
La demanda arriba després que el passat 16 d'octubre la CE iniciés una investigació d'aquests contractes al·legant que les condicions podrien ser avantatjoses per a la companyia irlandesa.
L'eurodiputat català va recordar que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va sentenciar el 2008 l'anul·lació de la decisió de la Comissió sobre els suposats avantatges que Valònia i l'aeroport Brussel·les South Charleroi havien ofert a Ryanair, ja que considerava que un estat pot actuar com a inversor privat dins d'una economia de mercat i que això, en sí, no ha de suposar que s'atorguin unes condicions beneficioses per a una empresa concreta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit