23 de octubre de 2013
23.10.2013
40 Años

La ministra Pastor descarta dotar l'aeroport de Girona amb un servei sanitari

23.10.2013 | 08:48

La ministra de Foment, Ana Pastor, va descartar dotar a l'aeroport de Girona (Gironès) amb un servei sanitari i va afegir que compleix amb la normativa internacional prevista en assistència sanitària. Pastor ha respost així en el ple del Senat a una pregunta del senador de l'Entesa Rafael Bruguera sobre les mesures previstes pel Ministeri de Foment per dotar a l'aeroport de Girona d'un servei d'assistència sanitària.

El senador va indicar que, al juny de 2012, "en plena temporada turística", es va suprimir el punt d'assistència sanitària en aquest aeroport i que, des d'aleshores, s'han produït diverses urgències mèdiques, la més greu la mort d'una embarassada britànica el passat dia 2 d'octubre.

Va remarcar que llavors es va argumentar per a la supressió l'estalvi econòmic i la normativa de l'Organització Internacional d'Aviació Civil (OIAC).

Bruguera, que va recordar que és un aeroport estacional amb un 90% del seu trànsit a l'estiu, ha demanat que, "almenys", sigui en aquesta època quan s'instal·li el servei d'assistència sanitària.

La ministra va asssenyalar que el Govern i AENA presta l'assistència sanitària conforme a la normativa internacional, que preveu que l'assistència sanitària es presta en els aeroports que tenen més de vuit milions de viatgers a l'any.

Va recordar que, "a Espanya i a Catalunya", el servei d'assistència sanitària pel qual s'atén les persones en els aeroports d'aquestes característiques és per "l'excel·lent servei" del transport sanitari i del servei mèdic d'urgència i emergència de les comunitats autònomes.

Pastor va subratllar que va ser el 1992 quan el responsable d'AENA va prendre aquesta decisió per a l'aeroport de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit