23 de octubre de 2013
23.10.2013
40 Años
40 Años

Professors, estudiants i famílies criden a fer vaga demà contra la llei Wert

Alumnes de Secundària anuncien piquets a les 9 del matí, a les 11 es farà una assemblea a la plaça Constitució i la manifestació sortirà a les 12

23.10.2013 | 08:48
Els representants del Marc Unitari de la Comunitat Educativa que ahir van fer una crida a la vaga a Girona.

Mestres, professors, estudiants i famílies promouen per demà la primera vaga general d'aquest curs 2013-2014 contra la llei Wert i les retallades pressupostàries en educació, que tindrà una manifestació pel centre de Girona com a acte central. Aquesta acció s'ha convocat per a les 12 del migdia, encara que estudiants de Secundària han anunciat piquets informatius als instituts a partir de les 9 del matí i a les 11 se celebrarà una assemblea a la plaça Constitució.

Portaveus dels diferents col·lectius que integren el Marc Unitari de la Comunitat Educativa a Catalunya (MUCE) van fer, ahir, una crida pública a sumar-se a l'aturada. Aquesta arriba després que el Congrés del diputats hagi aprovat el projecte de Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce) i que el Senat convoqués ahir la seva comissió de comunitats autònomes per tal de valorar l'aplicació de la reforma.

Accions a Blanes i Figueres

El punt de sortida de la manifestació serà la mateixa plaça de la Constitució de Girona a les 12 del migdia, on s'ha previst una assemblea per a una hora abans. A partir d'aquí, els assistents iniciaran un recorregut que els farà passar per davant de la subdelegació del Govern espanyol, la plaça de la Independència i el carrer Santa Clara, creuar el pont de Pedra, la plaça Catalunya i acabar, com és habitual, davant l'edifici de la Generalitat. Això pel que fa a Girona, però també s'han programat accions de protesta a Blanes i a Figueres. A la capital de l'Alt Empordà, la Plataforma SOS Educació ha convocat una assemblea a la plaça de l'Ajuntament a partir de dos quarts de 6 de la tarda.

Representants dels sindicats de docents convocants de la vaga, d'estudiants i de la federació d'associacions de pares Fapac integrats al MUCE van "demanar ajuda, compromís i col·laboració" a la ciutadania per manifestar-se per defensar l'educació pública i rebutjar la Lomce.
Un d'aquests sindicats, Ustec·STEs, va remarcar que també protesta contra el desplegament de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC). El seu portaveu, Xavier Díez, va assenyalar que "el decret de plantilles no té res a veure amb la Lomce però sí que es contempla a la LEC".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook