25 de octubre de 2013
25.10.2013

La concertada es bolca en una vaga amb més seguiment que al maig

Ensenyament xifra en el 21,95% l'aturada dels públics i en el 14,52% la dels subvencionats

25.10.2013 | 00:00
Aules mig buides en les primeres hores de l'aturadaLa tònica general de les primeres hores de vaga en centres d'arreu del país va ser les aules i els passadissos mig buits de mestres i professors, alumnes i pares. Les joguines ordenades, les bates penjades i el pati sense infants era la situació que es repetia a algunes escoles bressol. Amb tot, el seguiment va ser molt desigual en ciutats com per exemple Tarragona, on diversos centres educatius van decidir no secundar la vaga convocada al sector educatiu.

La vaga del sector educatiu a Catalunya va tenir un seguiment del 21,95% als centres públics -6,44 punts més que en la darrera protesta- i d'un 14,52% -11,1 punts més que en l'anterior- als privats concertats, segons va indicar el Departament d'Ensenyament ahir a la tarda. Per la seva banda banda, els sindicats van elevar la xifra al 55% pel que fa als centres d'educació Infantil i Primària, a més d'un 30% a les escoles concertades i van asseguraven que a Secundària l'activitat gairebé s'havia paralitzat.
A les comarques de Girona -i amb informació corresponent al 92,51% d'escoles i instituts catalans-, Ensenyament va xifrar la participació en la vaga del personal dels centres públics en un 18% i en un 6,23% pel que fa als concertats. El sindicat educatiu CCOO va afirmar que el 80% dels centres educatius gironins van tenir alguna incidència degut a la vaga.
D'acord amb les dades oficials del Departament d'Irene Rigau, el seguiment de la vaga d'ahir va ser superior al de la darrera protesta, convocada el maig, i especialment pel que fa a l'escola concertada. La consellera va remarcar que les xifres reflecteixen una "diferència important" entre els professionals dels centres privats subvencionats, ja que "al maig passat, el seguiment a l'escola concertada va ser del 3,42% i a la pública del 15,51%". Al matí, i pendent de les dades del final de la jornada, Rigau va interpretar que l'augment del seguiment als centres concertats "evidencia que el punt central de la vaga és contra la invasió competencial i el model de la Lomce, que representa una ofensiva contra el model d'escola catalana i contra la immersió lingüística".
D'altra banda, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va situar el rebuig a la llei Wert com la "queixa central" de la vaga convocada a tot l'Estat i seguida a les seves ciutats principals, tot i que en la convocatòria a Catalunya quedava clar el rebuig a les retallades pressupostàries en educació promogudes tant per l'Estat com per la Generalitat. A més, molts dels col·lectius que van promoure la vaga també van expressar la seva oposició al desplegament de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).
Ahir, Rigau va assegurar que de cara als pressupostos de l'any que ve es començarà "una estabilització pressupostària que no ha de representar cap nova disminució".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit