25 de octubre de 2013
25.10.2013
Diari de Girona

La roba usada recollida amb contenidors baixa un 20%

Una entitat benèfica passarà a recollir roba als domicilis d'Olot per intentar compensar la davallada

25.10.2013 | 00:00
La roba usada recollida amb contenidors baixa un 20%

Entre el 2012 i el 2013 han constatat una davallada del 20% en la quantitat i la qualitat de les donacions de roba usada a través de contenidors en el conjunt de localitats, on arriba l'entitat olotina Roba Amiga. La reducció ha estat el motiu pel qual l'entitat ha iniciat una campanya de recollida de roba als domicilis d'Olot. Per tal de donar la roba vella només cal trucar al 972 27 91 01 i l'usuari obtindrà informació del dia i de l'hora, en els quals passaran a recollir-la.

Segons ha explicat Àngel Serrat (un responsable de Roba Amiga) des de l'inici de la crisi han notat una disminució progressiva de les donacions. "S'han reduït les vendes als comerços i no entra tanta roba als armaris -raona Serrat-, en conseqüència tampoc entren tantes peces als contenidors".

El fet que hagi estat Olot i no una altra localitat la que Roba Amiga ha escollit per fer la recollida, segons Serrat, és que fa 15 anys l'entitat va iniciar-hi l'activitat. Des del llavors han tingut una progressió constant fins al punt que ara recullen 1.600 tones de roba a l'any. "Comencem a Olot perquè hi tenim la base logística -ha afegit- i sempre és millor un lloc conegut per fer un experiment".

Ha informat que Roba Amiga és una entitat social que dóna feina a 35 persones, algunes de les quals estan en risc d'exclusió social. L'entitat recull roba a través de contenidors a 60 localitats de les comarques de Girona i també a algunes de Barcelona.

Segons Serrat, el 10% de la roba recollida es comercialitza com a producte de segona mà a Olot i d'altres localitats i la resta s'exporta a països del Tercer Món o serveix per garantir roba gratuïta a persones necessitades.
També ha explicat que el perfil dels clients de les botigues de Roba Amiga ha canviat en els darrers anys. Segons ell, en un principi la majoria dels clients eren immigrants, però ara els entra gent d'aquí i de diferents classes socials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook