25 de octubre de 2013
25.10.2013
Diari de Girona
Per prevaricació

Un sindicat de funcionaris denuncia Joan Giraut (CiU)

El CSIF considera que ha comès "un frau de llei" en modificar la plaça del cap de protocol saltant-se passos legals

25.10.2013 | 00:00
El conflicte entre el cap de Protocol i el president de la Diputació, Joan Giraut, obre un nou front judicial.

El sindicat de funcionaris CSI-F denuncia el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, per un delicte de prevaricació i un altre contra l'exercici de la llibertat sindical. En la denúncia, el sindicat considera que Giraut ha comès un clar "frau de llei" quan ha modificat una plaça de funcionari -la del cap de protocol i premsa Josep Maria Amargant- saltant-se els passos administratius legals. A més, consideren que el president ha actuat contra Amargant amb l'objectiu de bloquejar un delegat sindicat incòmode, que en els darrers temps s'interessava per obtenir informació sobre la feina dels càrrecs de confiança. El sindicat demana al jutge que citi a declarar Joan Giraut com a imputat.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) ha decidit interposar una denúncia penal contra el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, perquè considera que s'ha extralimitat en les seves funcions i s'ha dedicat a "pressionar, fer xantatge, menysprear, limitar, anul·lar i destruir" la llibertat sindical.

El sindicat sosté que Giraut ha decidit actuar contra els delegats sindicals a la Diputació de Girona, concretament contra el fins llavors cap de protocol i premsa Josep Maria Amargant, per intentar bloquejar preguntes incòmodes que feia sobre les condicions laborals i de privilegi de personal eventual i càrrecs de confiança que hi ha a la corporació.

Segons el sindicat, Amargant -com a representant sindical- va entrar diversos escrits a la Diputació demanant informació perquè sospitaven que es podien estar produint diverses actuacions susceptibles de ser constitutives de "suposats delictes com finançament il·legal de partits polítics, malversació de fons públics, nomenaments il·legals, cessió de mà d'obra il·legal, entre altres".

Aquestes preguntes incòmodes, diu el sindicat, no van obtenir cap resposta fins que el 28 de juny del 2013 -un dia després de presentar els escrits- Amargant va rebre la notificació de la resolució del president de la Diputació de Girona acordant la dissolució de l'Oficina de protocol, premsa i comunicació.

És en aquest punt on, apunten els advocats del sindicat, Giraut hauria comès el delicte de prevaricació administrativa perquè es va saltar "a la torera" la legalitat traient atribucions a un funcionari de carrera amb plaça, modificant la plantilla de la Diputació de Girona i contractant un nou treballador com a càrrec eventual pagant-li 41.000 euros "per fer les funcions que per llei ja realitzava Josep Maria Amargant".

Els lletrats demanen al jutjat de guàrdia que reculli el cas que admeti a tràmit la denúncia i obri una instrucció penal, en la qual hi hagi personat el ministeri fiscal. A més, li demana que citi a declarar Joan Giraut com a imputat per un delicte de prevaricació administrativa i un altre contra la llibertat sindicat i al president de la intercomarcal d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) com a testimoni. A més, els lletrats xifren el perjudici causat al sindicat, com a representant legítim dels treballadors, en 8.000 euros.

En l'apartat documental, demana que admetin, per exemple, l'acta del ple de reorganització de l'Oficina de protocol i premsa o l'acta del cost econòmica que suposa per a la Diputació de Girona el cessament en les seves funcions d'Amargant i la contractació d'una persona per fer les seves funcions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit