El PSC es proposa corregir la nul·la sensibilitat del PP amb les comarques gironines amb un plec d'esmenes al Projectes de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2014 en els quals reclama el compliment de la disposició addicional tercera de l'estatut i la recuperació del suport al teixit cultural de la demarcació com a motor econòmic i de coneixement, així com augmentar les invesions a Girona. El diputat Àlex Saéz i el senador Rafel Bruguera van lamentar que la demarcació de Girona hagi quedat a la cua de les inversions de tot l'Estat, d'ençà que els populars governen a Madrid.

Les xifres parlen per elles mateixes: la inversió per càpita a les comarques gironines se situa en 55,77 euros per habitant mentre que la mitjana a Catalunya és de 124,74 i la del conjunt de l'Estat de 206,77 per habitant. "Quan mana el PP, Girona és una demarcació especialment castigada i els ciutadans i ciutadanes són els més abandonats de l'Estat", va lamentar el diputat Àlex Sáez . "La nul·la sensibilitat del PP per Girona i la nul·la influència de la representació gironina del partit ha deixat les comarques gironines a la cua de les inversions", hi va afegir.

Entre les esmenes que ha presentat el PSC referides a les comarques gironines hi destaquen una partida de 500.000 euros per a l'Arxiu històric provincial de Girona; partides per als festivals d'estiu -"convé reforçar els festivals, a qui el PP ha retirat ajudes i corregir la nul·la sensibilitat del PP cap a la cultura", va precisar Sáez-. Demanen 500.000 euros per a la Casa Pastors de Girona -"però hauríem de saber si l'Ajuntament de Girona sap què vol fer a la casa Pastors", va dubtar el diputat i una aportació per al Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols i que els socialistes denuncien que "la Generalitat treballa per traslladar la col·lecció al MNAC", va constatar Sáez. També reclamen el soterrament de la via del tren convencional a Girona o l'execució dels trams de la zona sud del desdoblament de l'A-2.

"El 2011, el govern socialista va incloure les inversions previstes per la Disposició Addicional tercera i el govern del PP que va entrar després de les eleccions ja no va executar aquestes partides". El senador Bruguera va demanar fermesa al president de la Generalitat. Va recordar que "hi ha un acord concret de la comissió bilateral. I aquesta comissió fa dos anys que no es reuneix. Potser el President de la Generalitat podria demanar la convocatòria", va exposar Bruguera.