L'Ajuntament de Banyoles ha col·locat unes urnes al cementiri municipal a disposició dels seus visitants perquè hi dipositin una enquesta de valoració sobre el seu funcionament i la qualitat del servei. El sondeig es realitza coincidint amb la jornada de Tots Sants d'avui, una de les de més afluència als cementiris.

L'enquesta elaborada pel Consistori pregunta als usuaris de la instal·lació si consideren que la senyalització interior és clara i els demana per qüestions com la neteja, la jardineria, les fonts d'aigua, el material que el cementiri posa a l'abast de les persones que el visiten i l'horari d'obertura al públic, a més d'interessar-se per possibles millores.

La darrera novetat al cementiri municipal de Banyoles -situat a la carretera de Figueres- és la instal·lació de cartells a les seves dues entrades per tal de facilitar la ubicació per part dels usuaris. Aquests panells informatius indiquen en quin punt es troben els diferents departaments del recinte; en els quals, a més, es pot consultar la pertinent placa identificativa que confirma l'emplaçament.

D'altra banda, i com és habitual en els últims anys, avui un duet de corda interpretarà música clàssica en viu a l'accés al cementiri de Banyoles, de les deu del matí a les 2 del migdia.

A l'estiu, el recinte va estrenar un espai comunitari amb forma de piràmide de ferro, denominat Jardí de Repòs, destinat a acollir columbaris dels difunts que han estat incinerats. Aquesta construcció s'aixeca en un parterre situat a la part alta de l'equipament municipal, darrere del qual s'ha habilitat un espai amb plataformes per posar-hi flors. Aquestes i altres millores s'emmarquen en la concessió administrativa a l'empresa AUFUCE S.L., encarregada del manteniment del cementiri banyolí i, tal com va destacar el Consistori, la seva execució no ha suposat cap cost afegit per a l'Ajuntament.

La gran reforma, el 2009

L'actuació més important es va fer el 2009, quan es va aprofitar el Fons Estatal d'Inversió Local per millorar el recinte. L'obra va incloure el tancat del perímetre del cementiri amb dos portals amb un temporitzador, la millora de l'accés, una remodelació interior, la dotació d'un nou labavo adaptat o la reforma de les cobertes de nínxols en mal estat.