Les pernoctacions en càmpings de la Costa Brava van caure un 14% al setembre respecte al mateix període de l'any passat. Malgrat que la Costa Brava cntinua essent el destí preferit pels campistes les pernoctacions han baixat de 646.071 de l'any apssat a les 551.344 del mes passat, una davallada de 94.727 pernoctacions. Torroella de Montgrí agafa el relleu de Sant pere Pescador com a destí de referència a la Costa Brava.

En el conjunt de l'Estat, les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, càmping i cases rurals) van registrar al setembre de 2013 un descens interanual del 0,7% per tercer mes consecutiu, enfront d'un augment del 2% en hotels.

Segons les dades publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), durant el setembre, es van realitzar més de 9,8 milions de pernoctacions, dels quals prop d'un terç correspondre a turistes nacionals i la resta a estrangers, procedents majoritàriament de països de la Unió Europea.

Les pernoctacions de residents a Espanya van baixar un 3,2 % enfront d'un augment del 0,6 % en les de turistes forans, mentre que l'estada mitjana en allotjaments pujar un 0,2 % al setembre i es va situar en 5,7 pernoctacions per viatger.

Durant els nou primers mesos de l'any, les pernoctacions en allotjaments extrahotelers van experimentar un increment del 0,4 % respecte al mateix període de 2012.

Tanmateix, l'evolució de les tres modalitats d'allotjaments extraohoteleros va ser diferent durant el setembre, ja que les pernoctacions en apartaments turístics van registrar un increment interanual del 0,5%, mentre que a càmping i en allotjaments de turisme rural van patir descensos similars en ambdós casos, del 3,2 % i del 3,8%, respectivament.

Les destinacions preferides van ser Canàries i Balears en cas d'apartaments, amb creixements del 1,4% i del 2,9%, respectivament; Catalunya, al de càmping (un 4,7 % menys), i de nou Balears en el de turisme rural, un 8,5 % menys.

Les nits en apartaments dels espanyols va disminuir un 1% enfront d'un augment del 1,1 % del dels estrangers, mentre que l'estada mitjana es va incrementar un 0,6%, situant-se en 7 pernoctacions per viatger.

Al setembre, es van ocupar el 40% de les places oferides pels apartaments turístics, un 0,8 % menys que en el mateix mes de 2012, mentre que en cap de setmana se situa en el 41,8%, el que suposa un augment del 1,5%. Balears va presentar el major grau d'ocupació, amb el 80,6 % dels apartaments oferts.

Les pernoctacions en càmping registrar al setembre un descens interanual del 3,2%, baixant el nombre de les realitzades tant pels espanyols com pels estrangers, un 5,9% i un 0,2%, respectivament.

Es va ocupar el 32 % de les parcel · les oferides, un 1,5 % més i, en cap de setmana, es va arribar al 33,3%, xifra que representa un descens del 0,9 %.

La Rioja va aconseguir el major grau d'ocupació, amb el 58,7 % de les parcel·les ofertes, i la Costa Brava va ser el destí preferit.

Les pernoctacions en allotjaments de turisme rural dels espanyols es van contraure un 2,8% i les dels estrangers, un 5,7 %, mentre que Balears va destacar pel major grau d'ocupació, amb el 64,9 % de les places ofertes.