17 de novembre de 2013
17.11.2013

Dos dels detinguts pel cas Paradise, a presó

Tres dels arrestats només van declarar preguntats pels seus advocats i anuncien que recorreran per "indefensió"

18.11.2013 | 07:13
Els Mossos van anar amb un dels detinguts en un solar de Blanes per localitzar proves.

Presó sense fiança per almenys dos dels set detinguts dijous en l'operació Rockefeller, que té com a objectiu determinar qui hi ha darrere dels atacs el desembre de l'any passat al macroprostíbul Paradise de la Jonquera. Un altre dels arrestats també va ser enviat ahir a presó tot i que podrà sortir si paga una fiança de 25.000 euros. La resta dels quatre arrestats en l'operació -que es va portar a terme a Blanes, Lloret i diverses localitats del Maresme- també van passar a disposició del jutge, tot i que a l'hora de tancar aquesta edició no havia transcendit en quina condició havien quedat.

Ahir van declarar tots en els diferents jutjats, a Mataró, els arrestats a localitats del Maresme i la resta, als jutjats de Blanes. Els dos detinguts que van declarar a Mataró estaven representats per Jordi Corominas del bufet gironí Monguilod Advocats. Es tracta de dos germans, dels quals el jutge va decidir enviar-ne un a presó sense fiança i l'altre, amb una de 25.000 euros. I a Blanes, el mateix bufet representava un altre dels detinguts per a qui el jutge també va decretar presó sense fiança. Des del bufet gironí ahir es va assegurar que recorreran perquè en estar el cas sota secret de sumari hi va haver indefensió dels seus clients.

Els acusats que ells defensen només van declarar a les preguntes que els seus lletrats van formular i no pas a la resta de membres de la sala. El dia abans, quan havien de declarar a comissaria, cinc del arrestats es van negar a prestar declaració.

Entre els detinguts en aquesta operació, que està a mans dels agents de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra, hi ha el principal sospitós d'haver disparat a una família de Lloret el setembre de l'any passat.

L'operació Rockefeller va començar la matinada de dijous i va culminar amb la detenció de set persones, a les quals es considera integrants d'una organització criminal, que entre d'altres coses, hauria posat artefactes explosius contra el macroprostíbul durant el desembre de 2012 i haurien deixat també un cotxe bomba a l'aparcament del bordell que va obligar a evacuar, una nit, més de 200 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook