01 de desembre de 2013
01.12.2013
Diari de Girona

La Marató de Sang de Girona es queda amb unes 400 donacions

Els organitzadors atribueixen al mal temps el fet que no es poguessin superar les 500 persones que donessin

01.12.2013 | 00:00
La Marató de Donacions de Sang es va celebrar a l'Espai Cívic Barri Vell-Mercadal.

La Marató de Sang celebrada ahir a Girona va aconseguir unes 400 donacions, una xifra que, malgrat ser inferior a les previsions inicials -la idea era aconseguir-ne entre 500 i 600- va deixar relativament satisfets als organitzadors, ja que els permetrà tenir una mica més de "coixí" de cara a les festes de Nadal, època en què sempre baixen més les donacions. El que més falta els feia era sang dels grups A negatiu i 0 negatiu, i segons el doctor Joan Profitós, cap del Banc de Sang i Teixits, se'n va aconseguir una bona quantitat. Dilluns se sabrà quants nous donants es van registrar, una dada que, segons va assenyalar Profitós, també és molt important.

L'organització va atribuir al mal temps el fet que l'afluència de visitants fos inferior a l'esperada. "Si el temps no ens hagués fet la guitza hauríem pogut superar les 500, perquè al matí anàvem molt bé, però llavors al migdia, amb la pluja, s'ha parat i hi ha hagut tres hores en què només han vingut 25 persones. Després a la tarda s'ha revifat, però ens hem quedat en 400, que també és un bon número", va indicar Profitós.

Profitós va assegurar que aquesta sang -que caducarà el 15 de gener- anirà "molt bé" per les vacances de Nadal, ja que servirà per fer "coixí", especialment dels grups A negatiu i 0 negatiu. A més, també va confiar que la marató que es farà a la Bisbal a mitjan desembre també serveixi per incrementar les reserves.

De la mateixa manera, la doctora Anna Millán va subratllar que és important tenir "reserves a punt" de cara als dies de festa, moment en què les donacions queden pràcticament aturades.

La campanya, sota l'eslògan Fem córrer la sang!, es va celebrar a l'Espai Cívic Barri Vell-Mercadal i estava organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i l'Associació de Donants de Sang. ?L'any passat es van arribar als 446 participants, i malgrat que aquest any es volia batre un rècord tot arribant als 600, finalment no va poder ser.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook