02 de desembre de 2013
02.12.2013

Les poblacions gironines recullen unes 425 tones de queviures

El 50% dels aliments aplegats durant el Gran Recapte ja han estat repartits per diverses entitats

03.12.2013 | 07:39
Un grup de voluntaris distribuint els aliments rebuts en el magatzem de Girona.

El Banc dels Aliments de Girona hauria recollit, segons els primers recomptes realitzats, unes 425 tones d'aliments durant la campanya del Gran Recapte que es va dur a terme el divendres a la tarda i el dissabte passat a la província de Girona i arreu de Catalunya.

Així ho va explicar a Diari de Girona el president de la fundació a la demarcació gironina, Frederic Gómez Pardo, que va celebrar la bona acollida d'aquesta campanya en què es van superar amb escreix les 350 tones d'aliments recollides en el Gran Recapte de 2012. "Estem molt contents per la resposta de la ciutadania i dels milers de voluntaris" va explicar el president del Banc dels Aliments a Girona, en relació a la gran participació durant la campanya. "El que més ens ha sobtat és que molta gent anava a comprar únicament donar-ho al Recapte" destacava Gómez Pardo.

A les comarques gironines hi van participar un total de 320 establiments repartits en 78 poblacions, que van recollir diferents tipus d'aliments com oli, llegums secs i conserves de peix que es repartiran entre les persones més necessitades a través de 112 entitats benèfiques locals. "Els productes més donats a les comarques gironines han estat la llet, i l'arròs i la pasta" explicava Frederic Gómez Pardo.

De fet, el 50% de la recaptació alimentària ja s'ha distribuït en algunes zones, en les quals una entitat o associació benèfica s'encarregava de gestionar tant el voluntariat com els productes recollits. Aquest és el cas de la comarca de la Garrotxa, on l'entitat assignada per distribuir el recapte va ser Càritas. Tot i així, el president de l'entitat concretava que la distribució es farà de manera que "tothom tingui el mateix".

Més de 3.000 tones

Pel que fa al conjunt del territori català, el Gran Recapte d'Aliments va superar les 3.000 tones de queviures per a les famílies necessitades, gràcies a la participació massiva dels ciutadans en els més de 1.900 punts de recollida atesos per més de 20.000 voluntaris.

Els aliments recollits, que l'any passat van ser 2.700 tones, es distribuiran entre més de 250.000 persones sense recursos a través de 334 entitats socials que rebran els productes.

Enguany, per gestionar tota la recollida, la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) va cedir una nau de 2.500 metres quadrats a la Zona Franca de Barcelona perquè es puguin emmagatzemar i classificar tots els productes recollits durant els 2 dies que va durar la campanya.

En aquest espai, desenes de persones entren des de dissabte a la nit per torns i classifiquen el menjar que hi ha a les caixes grans en caixes més petites per repartir-ne el contingut. Oriol Dolader, responsable de logística de la Fundació del Banc dels Aliments, va explicar que prèviament ja es va fer una "tasca molt important de fer arribar les caixes i els palets a les botigues". "Aquí el que fem és repartir-ho en funció de si són llegums, sucre, oli, llet en funció de la tasca que fa cada entitat a la qual ho donen després", va comentar Dolader.

En aquest sentit, el president de la fundació, Antoni Sansalvadó, va avançar que en les pròximes setmanes es plantejaran noves accions solidàries, en la línia de les que ja va fer l'estiu passat, perquè "en tenim una demanda, i la gent ens expressa el seu desig de ser voluntari en causes com aquestes".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook