09 de desembre de 2013
09.12.2013

11.000 imatges al web de l'Arxiu de Lloret

El cercador del Servei d'Arxiu Municipal ha posat a disposició dels usuaris 5.000 imatges més

09.12.2013 | 00:00
Una imatge històrica de Lloret de Mar, amb la platja gran plena de banyistes a l'estiu, el passeig al centre i l'Ajuntament al fons.

El cercador web del Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar (SAMLM) ja disposa d'un total d'11.000 imatges del municipi, 5.000 de les quals s'han incorporat en les darreres setmanes. L'increment i actualització del fons d'imatges ha estat possible gràcies al procés de millora i renovació constant de la pàgina web del SAML.

Les imatges pertanyen a diversos fons i col·leccions custodiades a l'Arxiu Municipal de Lloret i per a la identificació i descripció s'ha comptat amb la col·laboració del Grup d'Amics de l'Arxiu, que es troben un cop a la setmana per visualitzar les imatges i reconèixer els indrets o les persones que apareixen a les diferents fotografies.

Així, i a través d'un cercador ideat pel departament que gestiona la pàgina web de l'Ajuntament, s'ofereix la possibilitat de localitzar personatges, llocs, edificis, poblacions... El programari permet a l'usuari la visualització i la descàrrega de les fotografies que l'interessin. En aquest buscador es poden plantejar cerques simples (amb un sol paràmetre) i cerques avançades (amb diversos paràmetres: per fons, per autors, per dates... que permeten acotar els resultats obtinguts). A banda d'aquesta ampliació i renovació en el cercador d'imatges, també s'ha reforçat la informació i descripció dels fons i subfons que hi ha al web. Així, s'ha actualitzat el contingut informatiu de les fitxes descriptives (a partir de la Normativa de Descripció Arxivística de Catalunya), i s'ha fusionat la informació continguda de cada fons en un document per simplificar-ne l'accés, la lectura i la comprensió.

Una altra de les millores és la incorporació d'un projecte pioner, Memòries d'ahir, que pretén la recuperació i difusió de la memòria històrica a través de documents audiovisuals, que són comentats per algunes de les persones que van viure els fets, els actes o els costums de forma directa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit