09 de desembre de 2013
09.12.2013

JORNADA | CIBERSEGURETAT: PIMES EN RISC


De 16 a 25 anys

Blanes es fixa fomentar la inserció laboral dels "ni-ni"

Preveuen iniciar dos nous cursos dels exitosos programes subvencionats "Joves per l'Ocupació"

09.12.2013 | 00:00
Imatge de joves que han participat en programes anteriors a Blanes.

L'Ajuntament de Blanes ha tornat a demanar una subvenció per engegar un nou programa de "Joves per l'ocupació" que tan bons resultats han donat en les darreres edicions entre els nois i noies de 16 a 25 anys, que ni estudien ni treballen. Molts d'ells, gràcies a aquest programa, han estat contractats per empreses o han intercanviat experièncias en el mercat de treball.

L'última edició va tenir lloc al març passat, amb un curs per a 20 persones -van quedar totes les places cobertes- en què s'aprenien tasques de restauració, més en concret, per ser cambrers. Segons la regidora de Cultura i Gestió Administrativa, Lara Torres, "alguns es van quedar treballant", un cop acabat el programa.

Ara, el consistori ha tornat a demanar la subvenció, que ascendeix a 96.650 euros i que cobreix totes les despeses (matrícula, difusió, tutoritzacions, formació...) Estarà centrat en aquesta ocasió en "la cuina", va dir Torres, "perquè s'ha detectat que al municipi es necessiten ajudants de cuina". Quan acabi aquest programa, el consistori ja té previst programar-ne un altre amb una nova subvenció que s'hauria de demanar. La temàtica anirà al voltant del transport de maquinària, tot i que s'ha de definir.

En la passada edició, les empreses que van contractar joves participants del programa van gaudir d'una subvenció provinent del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) equivalent al salari mínim interprofessional (645,30 euros) per jornada completa o la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista pels mesos de durada del contracte, i amb un màxim de sis mesos.

Camí d'obtenir l'ESO

L'objectiu del Programa Joves per l'Ocupació és caracteritza per incloure quatre accions. La primera és la tutorització i acompanyament a la inserció laboral que reben els joves al llarg de la seva duració. Mitjançant la figura d'un tutor, es dissenya per a cada participant un pla que defineix el seu itinerari formatiu i l'experiència a adquirir en empreses. El segon eix és, d'una banda, la formació en perfils professionals amb cursos de 200 a 350 hores de duració i, de l'altra, facilitar els coneixements necessaris per a obtenir l'ESO.

Un altre eix és la promoció de la participació d'empreses per assolir els objectius marcats i, per últim, el quart eix és la plasmació d'aquest darrer aspecte: l'experiència professional en empreses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit