10 de desembre de 2013
10.12.2013

L'alberg on dormia l'assassí d'Alcàsser no li estén la reserva per seguir pernoctant-hi

Diverses persones van assegurar haver vist durant tot el dia d'ahir Miguel Ricart en diversos punts de la ciutat

10.12.2013 | 09:37
L'alberg on dormia l'assassí d'Alcàsser no li estén la reserva per seguir pernoctant-hi

L'assassí de les nenes d'Alcàsser no ha deixat de viajtar per Espanya des que el 29 de novembre va abandonar el centre penitenciari en el qual complia condemna pel triple assassinat. Durant el pont de la Constitució va recalar a Girona i va allotjar-se en un alberg la nit de dissabte, en el qual van decidir no allargar-li la reserva a l'endemà.

L'assassí de les nenes d'Alcàsser, Miguel Ricart, ha pernoctat a Girona durant el pont de la Constitució. Des que el 29 de novembre abandonés el penal on ha passat els darrers 21 anys no ha parat de vagar per diferents punts d'Espanya en un recorregut que no sembla tenir rumb fix. A Girona se sap del cert que dissabte va estar-se en un alberg de plaça Catalunya en el qual li van donar habitació perquè el recepcionista no havia lligat caps i desconeixia qui era l'hoste. Tanmateix, quan a l'endemà la direcció va saber que tenia el triple assassí dormint a casa va decidir no estendre-li la reserva. Una actitud que l'exconvicte ja es va trobar en altres hotels de la ciutat abans d'acabar a l'alberg.

El regidor de Seguretat de Girona, Joan Alcalà, confirma la presència de l'assassí a la ciutat i assegura que vigilaran què fa i per on es mou, tot i que deixa clar que, a dia d'avui, Miguel Ricart és un home lliure. El regidor remarca que "Girona és una ciutat acollidora però amb aquest tipus de persona i amb l'historial d'aquest senyor no estem precisament satisfets que sigui aquí".

Expectació

Al llarg del dia d'ahir diverses persones van assegurar haver vist l'assassí per la ciutat. N'hi ha que asseguren haver-se'l trobat per les voltes de la plaça Catalunya, a prop d'on es troba l'alberg on s'havia allotjat, i n'hi ha que havien indicat que va anar al menjador social de la Sopa a dinar, extrem que ningú va poder confirmar. A la tarda, un home va trucar a Diari de Girona informant que havia vist Ricart trucant des d'una cabina telefònica davant establiments Coll. Segons va referir, s'havia afaitat i rapat al zero per poder passar més desaparecebut.

Ricart va abandonar la presó d'Herrera de la Mancha el 29 de novembre i va pujar a un tren en direcció Jaén però va baixar a Linares i d'allà va desplaçar-se a Madrid en el cotxe d'unes periodistes d'un programa de televisió.

L'assassí va allotjar-se quatre dies en una pensió de la capital i el 4 de desembre va agafar un tren a l'estació d'Atocha que el va dur a Còrdova, on va fer-hi nit. L'endemà va agafar un bus cap a Barcelona, on va baixar a l'estació del Nord. A Barcelona va provar de fer-hi nit però els primers hotels que va visitar no li van proporcionar habitació i aleshores va marxar caminant al Maresme, on va dormir a les vies del tren.

Dissabte passat, l'assassí va agafar un tren de rodalies i va dirigir-se a Maçanet de la Selva, on forçosament va haver de fer el canvi de tren en aquesta estació selvatana per poder continuar el seu recorregut fins a Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook