Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 4 de desembre un veí d'Olot, de 20 anys i nacionalitat equatoriana, acusat d'assetjar sexualment 25 noies menors a través d'Internet. El detingut sempre utilitzava el mateix 'modus operandi'. Es feia passar per un ajudant de fotògraf d'una agència de models i atreia les seves víctimes amb una oferta de feina. Després de diverses promeses i peticions, la víctima accedia a exhibir-se en roba interior davant la càmera ja que el suposat fotògraf li feia creure que es tractava d'un càsting. L'home, que ja ha ingressat a la presó, està acusat dels delictes de corrupció de menors i pornografia infantil. Els Mossos no descarten que hi hagi més víctimes.

La policia catalana va rebre la primera denúncia el 21 de gener d'aquest any, després que una noia de 15 anys alertés que un perfil que responia al nom de 'Marc Sole' va contactar amb ella fent-se passar per un ajudant de fotografia al mateix temps que li oferia feina com a model. Després de fer-li diverses promeses i peticions i sota l'argument, la menor acceptava exhibir-se en roba interior a través de la webcam.

Uns dies després, un segon perfil de l'esmentada xarxa social, 'Marta Feliu', va contactar amb la menor i la va convidar a jugar a un joc en el qual havien d'intercanviar-se imatges eròtiques. Ja des d'un primer moment la noia va notar que es tractava d'un usuari fals, motiu pel qual no va acceptar la petició.

En veure que no obtenia nous vídeos, el pedòfil va contactar amb una amiga de la víctima i la va amenaçar dient-li que, en cas de no mostrar-se nua davant de la càmera web, faria públic un vídeo en el qual apareixia la seva amiga en roba interior. Arran d'aquests fets, les menors van decidir-se i van explicar els fets als seus pares els quals, automàticament, van adreçar-se als Mossos d'Esquadra per denunciar els fets.

Els Mossos van sospitar que tots els perfils estaven controlats per una mateixa persona i després de confirmar-ho, van detenir, el passat 4 de desembre, el presumpte autor dels fets, que va ingressar a la presó tres dies més tard per decisió judicial.

En l'escorcoll del domicili se li van comissar dos disc durs, un llapis de memòria i dues targetes de memòria. En aquest material hi havia 5.444 imatges i 24 vídeos amb contingut pedòfil. També van comprovar que feia servir fins a vuit perfils diferents a Facebook.

Els Mossos no descarten que hi hagi més menors afectades ja que el detingut va reconèixer que duia a terme aquesta pràctica des de fa cinc anys.