Els hotels del Pirineu gironí esperen omplir entre un 75% i un 80% de les habitacions durant el cap de setmana de Reis. A les acaballes de les vacances de Nadal, les millors previsions d'ocupació tornen a situar-se a les zones de muntanya, on el visitant hi va atret per la neu. Pel que fa a les zones costaneres, a l'Alt Empordà, la Costa Brava centre i la Selva marítima la previsió és ocupar entre un 45% i un 50% de les habitacions d'aquells establiments que estan oberts. A la ciutat de Girona i la seva àrea urbana s'espera que els hotels ocupin la meitat de les habitacions disponibles. A zones interiors com la Selva i la Garrotxa també es preveu una ocupació també entorn del 50%.

En el darrer cap de setmana llarg de vacances,des d'ahir i fins dilluns, 6 de gener, els hotels que millor previsió tenen d'ocupació són els de les zones de muntanya. Al Ripollès i la Cerdanya s'esperen ocupacions entorn el 80%.

El perfil del turista que anirà al Pirineu és el de famílies i parelles tant de Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com també provinents de la resta de comarques gironines, sobretot atrets per anar a esquiar.

Pel que fa als establiments del litoral gironí que han decidit mantenir-se oberts per Nadal, s'espera una ocupació que oscil·larà entre el 45% i el 50%. Segons dades de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, a poblacions com Lloret de Mar un dels factors que pot fer incrementar les xifres d'ocupació als establiments hotelers serà la presència de grups d'Imserso procedents de la resta de l'Estat.

A zones interiors de la Selva i la Garrotxa la previsió d'ocupació se situa en un 50% i a la ciutat de Girona i als seus voltants baixa fins al 40%. Segons les dades de reserves dels associats, el dia de major entrada serà el dissabte 4 de gener.

Activitats per Reis

Les estacions d'esquí de Girona centren la segona part de les vacances nadalenques en l'arribada aquest diumenge dels reis d'Orient amb activitats organitzades en les diferents pistes.

La Molina rebrà Ses Majestats d'Orient diumenge a partir de les sis de la tarda amb un descens de torxes. Vall de Núria organitza una festa amb xocolata que s'oferirà a tots els assistents abans de l'arribada dels reis d'Orient, prevista per a les 18.15, quan recolliran les cartes dels nens abans de pujar al tren cremallera. Vallter 2000 és l'única instal·lació que centra exclusivament en l'esquí l'últim tram de les vacances nadalenques, eix de la temporada, mentre que Masella té prevista una carrera familiar.