06 de gener de 2014
06.01.2014
CAVALCADA DE REIS

La màgia omple els carrers de Girona

Ses Majestats van repartir 1.500 quilos de caramels, acompanyats per un seguici de 238 persones

07.01.2014 | 07:24
La màgia omple els carrers de Girona

El dia 5 de gener és la data més esperada per milers d'infants que viuen ansiosos durant setmanes l'arribada dels tres Reis d'Orient. I ahir, un any més fidels a la cita, Melcior, Gaspar i Baltasar no van defraudar els nens i nenes gironins que amb gran il·lusió es van congregar als carrers de la ciutat per saludar la comitiva reial.

Ja des de primera hora de la tarda, l'alegria s'encomanava en el Campament Reial instal·lat als Jardins de la Muralla. Allà, alguns dels petits van poder saludar en persona els patges de Ses Majestats i entregar les seves cartes, com en Martí i l'Oriol Adroher, de 7 i 8 anys, que van demanar un iPad i una taula multijocs. D'altres, més ansiosos com en Biel Marcó, de tres anys, esperaven l'arribada dels tres reis cridant-los pel nom a ple pulmó. I els tres mags d'Orient no es van fer esperar i puntuals van baixar del campament per enfilar el recorregut sobre les carrosses carregades de regals, que els esperaven al passeig General Mendoza, on començava el recorregut.

Cavalcada més llarga

Pels carrers de Girona ja feia estona que centenars d'infants acompanyats per pares i mares i altres familiars esperaven el moment més màgic de tota la nit: la tradicional cavalcada de Reis. Una cavalcada que enguany a la capital gironina, va comptar amb uns 400 metres de llargada de més amb l'objectiu d'evitar aglomeracions de públic, ja que coincidint amb el cap de setmana es preveia molta assistència, sobretot de famílies de fora de la capital gironina. Com en Ferran i la Júlia Huguet, de 8 i 11 anys, que per primera vegada van venir de Campllong per veure la cavalcada a Girona.

El recorregut va començar cap a les 7 de la tarda quan el rei blanc, el ros i el negre, ja a sobre dels seus carruatges, van tirar cap al carrer Migdia repartint il·lusió i sobretot, molts caramels entre la canalla. I els més petits responien des del carrer saludant ses majestats i cantant a cor què vols la clàssica cançó del dia de Reis: "Visca els tres Reis, de l'Orient, que porten coses a tota la gent...".

Enguany, la comitiva reial, formada per 328 participants, va enfilar el carrer Emili Grahit i no el carrer de la Creu com l'any passat per l'ampliació del recorregut. I tal com s'esperava, aquesta mesura va evitar aglomeracions importants com les que es van viure el passat 2013, tot i que els carrers continuaven estant plens de gom a gom. Tot i així, per tal que els Reis Mags no es perdessin amb aquest canvi, els menuts els guiaven el camí a seguir amb la llum dels fanalets que, en alguns casos, havien fet ells mateixos, com l'Oriol Roca, de 6 anys, que mostrava orgullós un fanalet realitzat amb material reciclat.

Tot seguit, les carrosses reials van enfilar el carrer Balmes i Joan Maragall cap a la plaça de Pompeu Fabra, on els patges entretenien el públic amb balls, malabarismes i música i animaven els més menuts a canviar els seus xumets per caramels. La canalla més gran s'entretenia sobretot decidint quin dels paquets més grossos dels carruatges era el seu i esperaven excitats que passés el mestre pastisser el qual, com cada any, va ser el que menys va escatimar amb la repartició de caramels.

Més tard, i tot i els problemes de llum que patia el carruatge del rei ros, el recorregut va continuar a la Gran Via Jaume I, des d'on van girar a l'avinguda de Sant Francesc i van seguir després pel lateral nord de la plaça Catalunya, la plaça Jacint Verdaguer, la pujada del Pont de Pedra i la Plaça del Vi, repartint un total de 1.500 quilos de caramels durant tot el trajecte.

Petició per a l'any vinent

Entre els tocs de timbal i el fum de les bengales, els tres Reis d'Orient van anar arribant a la plaça del Vi on l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, els varen donar la benvinguda a Girona. Durant el seu discurs, el batlle va agrair un any més la presència de Ses Majestats a la capital gironina, i va demanar a Televisió de Catalunya que, amb motiu dels 60 anys que fa que els Manaies organitzen la cavalcada, de cara el 2015 "aquesta cavalcada, una de les més precioses del món, es pugui veure i celebrar a tot Catalunya".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook