Els Mossos d'Esquadra van decidir ahir finalment imputar tres delictes a l'activista que dimecres es va atrinxerar durant dotze hores dins d'un cotxe enterrat dos metres sota terra per evitar l'aixecament d'una torre de la MAT a Fellines. Un dia després dels fets, la policia va decidir que a Víctor Manuel Cánovas se li imputen un presumpte delicte de desordre públic, un altre per coaccions i finalment, un per resistència a l'autoritat. Aquestes diligències s'hauran de traslladar ara als jutjats, que seran els qui hauran de determinar si s'obre un procediment contra el jove o si s'arxiva el cas. L'advocat de la plataforma No a la MAT, Benet Salellas, va exposar que s'hauria de tenir en compte que l'acció es va dur a terme en el marc d'una protesta i que estava justificada; i alhora va lamentar les càrregues dels agents dels Mossos d'Esquadra sense que hi hagués cap figura de mediació amb els manifestants.

"Hi ha nivells de protesta que ja no apareixen als mitjans de comunicació i s'han d'intensificar les formes de protesta per tenir un cert ressò social", va defensar Salellas, justificant que aquesta persona no hauria de ser condemnada per cap tipus de delicte. Tot i això, va afirmar que hi ha la possibilitat que es vulgui quantificar el cost que l'acció ha tingut i que s'ha ocasionat a l'empresa.

Salellas va remarcar que s'hauria de fer un emplaçament a totes les parts per tal d'"evitar enfrontaments en el marc de les protestes. No pot ser que cada vegada que algú protesti hi hagi d'haver una càrrega policial".

L'endemà que Víctor Cánovas s'atrinxerés dins d'un cotxe enfonsat dos metres sota terra per protestar contra la MAT i evitar que s'aixequés una torre al costat de Can Planellas, a Fellines, més de 150 persones es van manifestar a la plaça del Vi en un acte que va anar acompanyat d'un fort dispositiu de vigilància policial que va tancar tots els accessos a la zona.

A l'acte hi va assistir el mateix Cánovas, que no va voler respondre a les preguntes formulades pels mitjans de comunicació i que tan sols es va limitar a confirmar que té el braç bé i que no només va ser una acció seva, sinó que va ser un acte coordinat de forma col·lectiva entre diferent gent.

Dos braços trencats

Durant la compareixença, els ponents, entre els quals hi havia l'advocat Benet Salellas, van lamentar que durant les càrregues policials que es van produir en la protesta de dimecres, dues noies van acabar amb el braç trencat. Salellas va titllar la situació de "desgraciadament alarmant". "Ens trobem orfes de drets quan els interessos d'una empresa es posen per davant dels de les persones", lamentava l'advocat.

Obres a Can Planellas

L'altra cara de la moneda es vivia ahir al matí a la zona on unes hores abans Cánovas s'havia enterrat dins d'un Volskwagen Golf negre. Després d'un dimecres convuls, els operaris de Red Eléctrica van tornar a la feina per començar a fer els fonaments de la base de la torre 66 de la MAT. Ho feien observats per un grup d'activistes entre els que hi havia Cánovas, tot i que no hi va haver incidències més enllà de trobar les tanques que segellaven el perímetre a terra. Curiosament, els operaris les van apilonar sobre el forat on encara restava el cotxe mig enterrat.