17 de gener de 2014
17.01.2014
Diari de Girona

Celrà acaba el 2013 reciclant més del 80% gràcies al porta a porta

L'Ajuntament continua duent a terme tasques de conscienciació per evitar males pràctiques dels veïns

17.01.2014 | 00:00
Celrà acaba el 2013 reciclant més del 80% gràcies al porta a porta

Celrà va acabar el 2013 reciclant més del 80% de les deixalles que va produir. El 26 d'abril, l'Ajuntament va fer el canvi en el sistema de recollida per passar al servei de porta a porta per les llars de municipi. Des de llavors, Celrà s'ha situat entre els municipis catalans capdavanters en volum de residus reciclats.
L'Ajuntament va fer ahir una valoració positiva de les dades obtingudes en els set primers mesos d'aplicació, de l'abril al desembre del 2013. El regidor de Medi Ambient, Dani Cornellà, va afirmar que els resultats "demostren l'esforç de la ciutadania per preservar el medi ambient i deixar un Celrà millor a les generacions properes".
Les dades que va oferir ahir el consistori reflecteixen que la recollida d'envasos s'ha més que duplicat; el paper i el cartró van igualar les dades de l'any natural anterior; i el vidre probablement doblarà la quantitat recollida en un any sencer.
Per contra, les restes orgàniques han disminuït radicalment.
Segons les xifres de l'Ajuntament, en un any se n'hauran recollit 250-300 tones, mentre que en els quatre primers mesos de 2013, encara amb el sistema de contenidors, se'n van recollir més de 400, i en tot el 2012, 1.400 tones.
Cornellà va assegurar que cal continuar treballant per conscienciar els veïns i per reduir l'anomenat "turisme d'escombraries", consistent a portar les deixalles als contenidors de municipis veïns, a través d'una tasca informativa constant i, si cal, sancionant les persones que reiteradament hagin estat advertides i continuïn incomplint les normes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook