L´adversitat de les condicions meteorològiques va obligar ahir a la direcció de l´estació d´esquí de Vallter 2000 a prendre la decisió de no obrir les pistes. Les fortes ràfegues de vent i el conseqüent risc d´allaus van ser els motius que van fer que durant la jornada d´ahir els esquiadors no puguessin utilitzar les instal·lacions de l´estació gironina. Des de Vallter 2000 anunciaven ahir que avui a primera hora del matí es prendrà una decisió per veure si s´obren o no les pistes.

Les comarques més afectades per les nevades i el vent van ser, però, la Vall d´Aran, el Pallars Sobirà i l´Alta Ribagorça, on s´havia activat el pla Neucat. Protecció Civil va donar ahir a la tarda per finalitzat l'episodi de nevades en millorar les previsions del temps, per la qual cosa també es va desactivar l'alerta del pla. La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya és que durant la resta del cap de setmana les intenses nevades caigudes en les últimes hores a la Val d'Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça disminueixin i només es produeixin en cotes altes.

Malgrat la millora prevista, ahir encara hi havia tres carreteres tallades per la neu, la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal, la C-142b, de Vaquèira al Pla de Beret i la C-28 de Vaquèira a Casa Sastrada, a més del Port de la Bonaigua per risc d'allaus