30 de gener de 2014
30.01.2014
Diari de Girona

Banyoles farà visites al monestir i a l'arqueta de Sant Martirià

L'explicació inclourà el robatori i tots els museus programen sis exposicions temporals fins al juny

30.01.2014 | 00:00
Banyoles farà visites al monestir i a l'arqueta de Sant Martirià

Els museus de Banyoles organitzaran, a partir de l'abril, visites guiades al monestir de Sant Esteve i a l'arqueta de Sant Martirià que gestionaran el Museu Arqueològic i és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i el Bisbat de Girona. Aquesta és la novetat més destacada de la nova programació dels equipaments museístics de la capital del Pla de l'Estany, que aquest semestre oferirà sis exposicions temporals.
El coneixement al monestir es difondrà per a grups amb visites guiades concertades a càrrec dels serveis educatius dels Museus de Banyoles, a més de visites programades per a públic individual ofertes per l'Oficina de Turisme. Aquesta visita es distribuirà en un discurs històric i artístic, i en una explicació sobre el robatori de l'arqueta i anècdotes, adaptant el contingut al tipus de grup que realitzi la visita. De moment, l'església no es podrà veure perquè està en obres.
El Museu Arqueològic i el Museu Darder col·laboren en una sèrie d'activitats, com "Europa fa un milió d'anys", que des del 25 de gener i fins al 16 de març estarà al Darder. Al Museu Arqueològic de Banyoles s'han previst tres exposicions temporals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook