30 de gener de 2014
30.01.2014

Ripoll planteja una plataforma per evitar vianants al pas a nivell

L'Ajuntament considera que la proposta d'Adif és massa complicada i no resol el problema

30.01.2014 | 07:32
La plataforma de l´Ajuntament començarà al pont de l´Arquet.

L'Ajuntament de Ripoll ha presentat un projecte alternatiu a Adif per tal d'evitar la presència de vianants al pas a nivell del passeig Ragull. Aquest consisteix en una plataforma que uniria la glorieta que hi ha a la part central del passeig, seguint el mur del riu fins al pont de l'Arquet. La infraestructura d'acer amb una superfície de fusta satisfaria el pendent que la llei requereix pel pas de persones amb minusvalia, i passaria per sota del pont del tren.

L'objectiu que s'ha proposat Adif és evitar que els vianants travessin el pas nivell, motiu pel qual va presentar la seva proposta consistent en adequar l'actual pas soterrat, en una actuació que els responsables polítics ripollesos consideren poc encertada. Segons creu Xavier Cima regidor d'urbanisme per CiU, la gent "continuarà creuant per sobre la via en cas que no li donem facilitats per utilitzar la infraestructura que acabem implantant". Adif volia realitzar un circuit pel pas soterrat, que també permetria el pas de persones amb minusvalia, però que complicaria el pas de la resta de vilatans, en un traçat excessivament laberíntic.

La primera vegada que es va presentar el projecte de l'Ajuntament a Adif, l'organisme ferroviari va considerar que comportava un pressupost desmesurat respecte a la seva proposta, però ara l'ajuntament ha fet números i ha demostrat que seria per una quantitat similar, en part gràcies a la complicitat de la companyia elèctrica Vaquer, la qual desplaçaria una torre que hi ha en aquell emplaçament. El cost de tots dos projectes està al voltant dels 300.000 euros.

Per tal que no passin vianants per sobre de la via, s'anul·laran les voreres que hi ha a banda i banda de la carretera, de manera que l'accés només serà obert als vehicles. Al lloc de la vorera del passeig Ragull s'hi vol habilitar una zona verda que ha d'evitar que les persones tinguin intenció de seguir més enllà.

El projecte de l'Ajuntament preveu que el pas soterrani seguirà tenint el mateix ús que actualment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema