L'Ajuntament de Blanes va atorgar divendres ajuts econòmics per un valor total de 25.ooo euros a nou projectes i activitats de cooperació. Enguany, el fons de solidaritat del consistori blanenc servirà principalment per ajudar a diverses entitats a impulsar programes centrats en el desenvolupament econòmic i social de zones rurals del tercer món com Gàmbia, Índia, Nicaragua o Honduras, entre d'altres.

La Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social -constituïda per les ONGs locals de Blanes- és la que cada any proposa a l'Ajuntament quins projectes rebran l'atorgament d'ajuts. Ho fa a través d'un grup d'estudi i valoració, que escull entre els programes de cooperació al desenvolupament que s'han adreçat al consistori blanenc sol·licitant suport econòmic. "Sé que la quantitat que destinem és pràcticament testimonial, tot just 25.000 euros, no són grans partides com anys enrere, però almenys mantenim viu l'esperit de cooperar amb aquelles zones del planeta on ho estan passant realment malament", valorava Susana Ramajo, regidora de Cooperació i Igualtat, durant l'acte de lliurament de fons econòmics que va tenir lloc divendres passat a la sala d'actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal.

Malgrat tot, les ajudes no només es destinen a projectes centrats en el tercer món. Enguany, un 10% de la quantitat total (2.500 €) s'ha destinat a l'adquisició de llet per a famílies necessitades de Blanes amb fills a càrrec que estan en edat escolar. A través d'aquest programa de suport s'aconsegueix subministrar gairebé un total de 5.000 litres de llet. Càritas Interparroquial de Blanes i el Bon Samarità són les dues entitats que s'encarreguen de gestionar-ho.

En aquest sentit, Susana Ramajo ha recordat que es tracta de les dues ONG més emblemàtiques de Blanes pel que fa al suport a les persones del municipi que estan en situació més precària i remarcava que "l'objectiu de la Comissió a l'hora de decidir destinar aquesta quantitat econòmica, que no deixa de ser simbòlica, és recordar que cal ser solidaris amb el tercer món, però també amb Blanes".

L'Associació de Famílies Acollidores d'Infants Sahrauís de Blanes ha rebut 3.500 euros per a l'organització de les colònies d'estiu. L'any passat es van complir els 15 anys d'aquesta experiència a Blanes, que es coneix sota el nom de Vacances en Pau. Una altra entitat blanenca, l'Associació per al Desenvolupament de Kuwonku, ha rebut 3.500 euros per continuar un projecte de desenvolupament agrícola i ramader que s'està fent des de fa uns anys a la comunitat rural de Kuwonku, a Gàmbia.

El projecte de la Fundació Vicenç Ferrer ha comptat amb 3.900 euros per a la millora en la gestió i aprofitament dels recursos hídrics i de la productivitat de les terres de cultiu del districte d'Avantapur, Índia. També s'han destinat 3.900 euros al projecte de remodelació d'una escola que gestiona Solidaritat Arbúcies-Palacagüina i a la construcció d'una escola rural a Honduras, projecte que va a càrrec de l'Associació Iberoamèricana Filipina.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament gestiona tres activitats que s'han finançat parcialment amb l'aportació de l'Ajuntament entre les quals destaca la campanya d'emergència per donar suport a les víctimes del conflicte sirià.