06 de febrer de 2014
06.02.2014
Diari de Girona

CCOO i UGT crida el sector del lleure educatiu a fer aturades a partir d'avui

06.02.2014 | 00:00
CCOO i UGT crida el sector del lleure educatiu a fer aturades a partir d'avui

La congelació del salari dels treballadors del lleure educatiu, per quart any, ha portat els sindicats CCOO i UGT a convocar una sèrie d'aturades parcials avui i dijous de la setmana vinent i, també, una vaga general per al 6 de març. Ahir, els convocants van fer una crida a sumar-se a la protesta als professionals d'aquest sector a les comarques de Girona que treballen en serveis com el menjador escolar o com a vetlladors per atendre l'alumnat amb necessitats educatives especials, tant de centres públics com privats concertats.
Les protestes arriben "després de més de mil cent dies negociant el tercer conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya", que afecta tant els responsables de menjadors escolars esmentats com les persones que atenen el servei d'acollida matinal, activitats extraescolars, punts d'informació juvenil, ludoteques, casals i centres cívics, cases de colònies o escoles de natura, entre d'altres. En total, CCOO i UGT van remarcar que el conveni implica més de 25.000 treballadors catalans.
Els sindicats van informar que el detonant de la convocatòria de protestes ha estat l'última proposta feta per les patronals del sector que, a més de la congelació salarial, també inclou l'increment d'un 0,5% a partir de l'1 de gener de 2015 i la pèrdua de l'IPC català com a referència per a l'actualització anual dels sous. Els representants sindicals van qualificar les propostes d'"inacceptables", els quals -tal com van assenyalar- han perdut prop d'un 8% de poder adquisitiu des del 2011.
Les dues aturades parcials que comencen avui seran de 15 minuts, mentre que per al 20 de març s'ha anunciat una concentració a Barcelona i una vaga general per al 6 de març.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook