06 de febrer de 2014
06.02.2014
Diari de Girona

El PSC amaga Pere Navarro

Els socialistes convoquen a porta tancada els militants per explicar les seves posicions sobre l'avortament. En l'acte de novembre pel federalisme, abans que esclatés l'enfrontament amb Marina Geli, el primer secretari es va exposar davant els crítics.

06.02.2014 | 00:00
Pere Navarro en l'acte de novembre amb Victòria Camps.

D'alguna cosa es deu haver de penedir Pere Navarro, primer secretari del PSC, perquè ni els seus coreligionaris vulguin que se sàpiga que visita Girona. El màxim líder socialista participava ahir en un acte a a la ciutat de Girona per explicar la posició del partit sobre la Llei de l'Avortament. Malgrat ser un acte en el qual Navarro podia aprofitar per dir alguna cosa més que el discurs federalista, l'organització va preferir que es fes a porta tancada. És a dir, que només el poguessin escoltar els militants.

L'acte, organitzat per la federació de les comarques gironines, va comptar amb la participació de Sílvia Paneque com a primera secretària de l'agrupació de Girona, amb Juli Fernández, primer secretari de la federació i el mateix Pere Navarro. La trobada va ser presentada per Cristina López, secretària de Cohesió Social i Igualtat de comarques gironines.

La reunió es va celebrar a la seu del carrer de la Salle de Girona. El PSC ha llançat una campanya per fer de l'avortament un dels temes centrals de mobilització abans de les eleccions europees. Malgrat això, va poder més la necessitat de cobrir l'esquena a Pere Navarro i a l'acte no s'hi va convocar ni la premsa.

Aquesta situació contrasta amb la que es va viure fa uns mesos quan el PSC va aconseguir omplir la sala d'actes de la Casa de Cultura per parlar del federalisme. En aquella ocasió, Pere Navarro parlava al costat de la filòsofa i exsenadora socialista Victòria Camps.

La filòsofa va fer un al·legat contra la proposta d'independència, malgrat que l'acte de Girona donava inici a la campanya a favor del model federal que els socialistes van fer a tot Catalunya durant aquella setmana. En aquell acte, els militants descontents van poder expressar la defensa de posicions més favorables a la consulta. A més, a la trobada no només hi va poder accedir la premsa, sinó que fins i tot van hi van participar estudiants de Ciències Polítiques que van poder preguntar a Navarro els seus dubtes sobre la defensa del federalisme, així com també exposar alguns retrets sobre la política de renovació que ha seguit el socialisme català.

D'aquella cita a l'ahir al vespre hi ha hagut un canvi substancial: l'escletxa entre els crítics i els oficialistes s'ha obert del tot. Amb l'arraconament de Marina Geli, diputada gironina, com un dels principals enfrontaments. Ahir van preferir sacrificar fins i tot el discurs sobre l'avortament. Els corrents internes no estan gens tranquils. I potser era millor tenir amagat Pere Navarro.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook