07 de febrer de 2014
07.02.2014

Representaran a Olot per primera vegada escenes de la Passió d'Esparreguera

07.02.2014 | 07:23

Les escales de l'església de Sant Esteve d'Olot acolliran tres escenes de la Passió d'Esparreguera. Els dissabte dia 15 de febrer tindrà lloc l'escenificació de del Comiat de Jesús i Maria, el desesper de Sant Pere i Maria coneix la sentència. Són tres de les escenes més importants del total de 35 que composen l'obra. Les escenificacions tindran lloc a les 6, les 7 i les 8 del vespre. Segons Jordi Rovira (president de l'Associació de Comerciants d'Olot (ACO) l'objectiu és promoure un intercanvi cultural i social entre les dues ciutats. Olot té 35.000 habitants i Esparreguera en té 21.000.
En el decurs de l'esdeveniment. es podran comprar entrades de la Passió d'Esparreguera, la qual es representa els mesos de març, abril i maig en un teatre amb capacitat per 1.600 espectadors.
A l'acte de presentació d'ahir, Meritxell Sabaté (especialista de la Passió d'Esparreguera) va explicar que serà la primera vegada, en la qual la Passió d'Esparreguera es mostrarà fora del teatre de la localitat barcelonina. "S'han fet mostres,va recordar, però estàtiques".
Va avançar que serà un espectacle amb la major part dels ingredients de la Passió que a Esparreguera reuneix 300 actors i una orquestra de 40 músics en directe. Va resaltar que fins i tot tenen un colom entrenat perquè faci d'Esperit Sant. Li posen menjar al calze i música i a base d'adonar-se que música i calze són menjar, quan escolta la música es posa damunt del calze. "Tenim -va descobrir Sabaté- detalls molt efectius".
La música a Olot no serà en directe, però les representacions tindran la mateixa qualitat d'Esparreguera, on no hi ha les escales de Sant Esteve.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook