09 de febrer de 2014
09.02.2014

Les farmàcies gironines recullen medecines

Hi participen 46 establiments i 40 voluntaris de diverses entitats i associacions de la província

09.02.2014 | 00:00

El Banc Farmacèutic va engegar ahir la 7a campanya de recollida de medicaments que es repartiran a les persones més necessitades del país a través de diferents entitats d'acció social del teritori. Gairebé 280 farmàcies catalanes es van sumar a la iniciativa amb 329 voluntaris que han d'aconseguir la donació de gairebé 20.000 medicaments.

La campanya es fa arreu de Catalunya i altres punts de l'Estat espanyol fins al 15 de febrer. Durant tota la setmana vinent es podran donar medicaments, sobretot productes bàsics que no entren per la seguretat social com productes de cura, xarop per la tos o sobres contra la grip.
A les comarques gironines, un total de 46 farmàcies es van adherir a aquesta campanya solidària en què participen 40 voluntaris de diverses entitats i associacions de la demarcació. En total, els medicaments recollits es destinaran a les següents vuit entitats socials: l'Associació de Dentistes Solidaris de Girona, Cáritas Diocesana de Girona, la Creu Roja de Girona, la Fundació Altem, la Fundació privada Astronis, la Fundació privada Ramon Noguera, Ides Girona i Llar Oxalis.

Medicaments bàsics
En principi, s'espera recollir més de 1.500 medicaments. Tal i com ha explicat una voluntària, l'Anna Gonzàlez, cada una de les entitats socials han escollit un llistat de medicaments que creien més necessaris. Llavors, el Banc Farmacèutic ha repartit aquesta llista per les diverses farmàcies i en cada un dels establiments es podia adquirir determinats productes a preu de mercat. A grans trets, la majoria de les associacions demanaven antisèptics, desinfectants, analgèsics, antiinflamatoris, material com tiretes o gases per realitzar petites cures, mucolítics, complexos vitamínics, medicaments per combatre refredats, laxants i productes oftalmològics.

Ampli suport de la ciutadania
Gairebé totes les farmàcies adherides a la jornada han creat un altell o una zona especial perquè els clients poguessin adonar-se de la campanya i hi poguessin participar d'una forma fàcil. Al mateix temps, els voluntaris -repartits en cada una de les farmàcies- ajudaven els ciutadans a l'hora d'escollir. "Jo sóc voluntària de Càritas i em sembla que la jornada és una gran iniciativa, considero que és una bona manera de passar el meu temps lliure i treu de mi una part valenta com és aturar a la gent pel carrer i demanar que participin", va explicar la voluntària González.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook