12 de febrer de 2014
12.02.2014

Aena assegura que hi haurà noves rutes de Girona cap al nord d'Europa

La companyia treu rellevància als mals resultats del mes de gener a l'aeroport i els atribueix a una gran estacionalitat

13.02.2014 | 14:47
L´aeroport de Girona podria guanyar noves rutes cap al nord d´Europa.

El director de la xarxa d'aeroports d'Aena, Fernando Echegaray, va treure importància ahir a les males dades que es van registrar durant el mes de gener a l'aeroport de Girona, que va perdre un 25% d'usuaris respecte a fa un any, per constatar que aquestes estan directament lligades a l'"estacionalitat més gran" que tenen aquestes instal·lacions respecte a altres aeroports espanyols. En aquest sentit, el dirigent de la companyia va afirmar que està segur que Girona recuperarà passatgers de cara a l'estiu amb l'inici de la temporada turística. Alhora, va avançar que tenen constància que hi ha "diverses companyies interessades" a connectar Girona amb ciutats del nord d'Europa, tot i que no va concretar però, ni els noms de les aerolínies ni els destins que s'estarien avaluant.

En relació amb aquesta possibilitat, Echegaray va remarcar que Aena treballa "constanment" perquè tots els aeroports de la seva xarxa "tinguin el màxim nombre de passatgers, les màximes companyies operant i la màxima connectivitat". En aquest sentit, va defensar que aquest podria ser un remei per millorar registres com els del mes passat. "Sabem que hi ha algunes companyies interessades a posar vols cap al nord d'Europa i això possiblement ens ajudarà a pujar les xifres", va exposar el directiu de la companyia.
Precisament per la importància turística que té Girona, va constatar, aquest aeroport ha de mantenir vincles amb diferents zones d'Europa. "Crec que és molt important de cara al turisme que l'aeroport de Girona estigui ben connectat i que el tingui el major nombre de vols possible", va defensar.

Echegaray va fer aquestes declaracions a la premsa des de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, després de presidir l'acte d'entrega dels Premis a l'Excel·lència en el Tracte al Passatger, que atorga per segon any en reconeixement a la tasca feta pels vigilants de seguretat al conjunt de la seva xarxa d'aeroports.

El pitjor mes de gener

Tal com va explicar ahir Diari de Girona, l'aeroport de Girona ha viscut aquest 2014 el seu pitjor mes de gener d'ençà de l'arribada de Ryanair el 2004. I és que en aquest primer mes de l'any, el nombre de passatgers que va passar per les instal·lacions de Vilobí d'Onyar va ser un 25% inferior al del mateix període de l'any passat, i un 82% més baix que el gener del 2008. En total, entre arribades i sortides hi va haver 59.299 viatgers, que són menys que els 89.624 que van passar pel Girona Costa-Brava durant el mes de gener del 2004, el primer amb Ryanair.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook