12 de febrer de 2014
12.02.2014
Diari de Girona

Pares, mestres i estudiants exigeixen al Parlament i al Govern boicot a la llei Wert

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa demana "instruccions" per evitar que la Lomce s'apliqui el curs vinent i anuncia mobilitzacions al març

12.02.2014 | 00:00
Els portaveus del MUCE ahir a la seu de la Fapac a Barcelona.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) va exigir ahir al Govern i al Parlament que liderin el boicot contra la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Educació (Lomce). Aquesta plataforma que agrupa sindicats, entitats pedagògiques i associacions de pares va avisar que la llei Wert és "innecessària, inútil i injusta" i intentarà evitar "amb tots els mitjans al seu abast" que s'apliqui a partir del curs vinent.

Del 22 al 29 de març, han convocat una setmana de lluita que també inclou el rebuig a la campanya de matriculació del Departament d'Ensenyament.

La plataforma pretén "fer una pinya" entre Govern, Parlament i famílies i professors que "tombi la Lomce". "Hem de rebre instruccions precises perquè tots actuem coordinadament i aquesta llei no s'apliqui a partir del curs vinent, perquè actualment ja hauríem d'estar preparant els canvis curriculars que implicarà", va alertar la portaveu d'Ustec·STEs, Anna Elvira.

Mitjançant un manifest, la MUCE proposa seguir unes línies mestres per plantar-li cara. Aquestes passen per "blindar el català com a llengua vehicular, deixar que els centres i els consells escolars escullin els seus currículums, s'aposti pel programari lliure que ofereix Internet, es boicotegin les avaluacions externes derivades de la Lomce i es reforcin les línies de participació que garanteixen el control democràtic de les escoles".

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa donarà suport a les manifestacions convocades per protestar contra la Lomce. "Però també en contra de les retallades del Departament d'Ensenyament", va remarcar el portaveu de la plataforma, Jaume Aguilar.

Per això, del 22 al 29 de març es prepara una setmana de protestes contra la llei Wert i polítiques d'Ensenyament. És una mobilització per defensar que els professors "se substitueixin des del primer dia i amb tota la remuneració", que "disminueixin les ràtios d'alumnes per classe", s'augmentin els recursos "per atendre la diversitat", i es potenciïn "les beques per als llibres i les places de Formació Professional i l'educació per adults", entre d'altres demandes.

Sospita de clausura de línies

El portaveu de la Federació d'associacions de pares d'alumnes de Catalunya (Fapac), Héctor Silveira, va denunciar que l'estratègia del Departament d'Ensenyament és prioritzar el tancament de línies d'escoles públiques. "Es preveu tancar els grups d'alumnes de centres de Primària que no arribin als mínims abans de la matriculació i, per contra, amb els grups concertats, s'esperarà al mes de setembre", va criticar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook