12 de febrer de 2014
12.02.2014

UGT denuncia col·lapse en l'aplicació informàtica de la borsa d'interins

El sindicat lamenta que Ensenyament no ha previst
el volum de la demanda de molts docents que són a l'atur

12.02.2014 | 07:28

L'aplicació informàtica per accedir a la borsa d'interins del Departament d'Ensenyament, que es va obrir dilluns, està col·lapsada des que es va posar en marxa i és impossible accedir-hi, segons va denunciar ahir la Federació de Treballadors d'UGT (FETE-UGT) de Catalunya.
La Conselleria va obrir ahir el procediment telemàtic per inscriure's a la borsa de treball docent per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent, després de més de dos anys sense fer-ho. Fonts del Departament van indicar que, efectivament, dilluns es van registrar diverses "puntes" d'ús d'aquesta aplicació informàtica, però que alguns docents sí que van poder realitzar els tràmits per inscriure's en la borsa de treball.
La Generalitat, segons FETE-UGT, "no ha tingut present el volum de demanda i el servei no ha pogut atendre les persones que hi han volgut accedir per inscriure's". En consideració del sindicat, durant els últims dos dies aquesta situació comporta "una indignant situació de caos i angoixa" als interins i substituts, la majoria dels quals són persones a l'atur que intenten accedir a la borsa per primera vegada.
El fet que s'obri la borsa de treball -en la qual a Catalunya ja figuren més de 20.000 docents- no significa que es convoquin oposicions, sinó que els que ja hi són poden actualitzar les qualificacions professionals i els acabats de llicenciar poden incorporar-s'hi, si compleixen els requisits exigits.
El termini per a la presentació de sol·licituds a la borsa va començar dilluns, dia 10 de febrer, i finalitzarà el proper 3 de març.
L'última convocatòria per entrar a la borsa del Departament d'Ensenyament va ser el juny del 2011.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook