17 de febrer de 2014
17.02.2014

Professionals gironins reflexionen sobre la violència masclista

17.02.2014 | 00:00

Treballadors i educadors socials, professionals de la psicologia, de l'ensenyament, de la salut, de l'advocacia, agents policials, entre d'altres, es van reunir durant tot el matí en una jornada de debat que s'ha celebrat a la seu de la Generalitat a Girona.
En el marc de la Comissió Institucional de protocols de violència domèstica de les Comarques Gironines s'ha promogut una sessió de treball. Coincidint amb el desè aniversari de la Llei integral de violència de gènere 1/2004, al voltant de seixanta professionals es van reunir per debatre i compartir la seva experiència. La jornada es va organitzar no com una sessió formativa, sinó com una trobada dinàmica, estructurada en diversos grups de reflexió que van valorar aquests deu anys de treball a Comarques Gironines i van plantejar propostes de millora i reptes de futur.
Els grups de treball van valorar positivament la llei penal, els jutjats especialitzats en violència de gènere i els protocols i convenis sota els quals es treballa. Així mateix també es va destacar una major conscienciació i sensibilització social i una millora de la prevenció, la detecció i l'atenció a les víctimes des de la xarxa de professionals.
Pel que fa a les possibilitats de millora, es va coincidir en la necessitat de potenciar el treball en xarxa, millorar la coordinació entre serveis i, sobretot, invertir en formació de professionals. Així mateix també va remarcar la importància de disposar d'eines que permetin ajustar la valoració del risc de la víctima i la identificació de violències basades en el maltractament psicològic, així com evitar-ne la segona victimització.
Finalment els professionals van destacar com a reptes de futur el treball amb l'home maltractador i no oblidar els nens.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook