25 de febrer de 2014
25.02.2014

Set municipis s'uneixen per crear nova ruta turística al massís de l'Ardenya

El recorregut, de 93 quilòmetres, pretén posar en valor el territori i el patrimoni natural i cultural del massís

26.02.2014 | 07:47
Presentació de la ruta de l´Ardenya, ahir al Monestir de Sant Grau.

Una sola ruta de 93 quilòmetres que unifica set municipis amb un objectiu clar: donar a conèixer i posar en valor el territori. El Consorci de l'Ardenya-Cadiretes, format per pobles del Baix Empordà, el Gironès i la Selva, ha dissenyat un recorregut pel massís i les seves rodalies que es divideix en set trams i que permet passar tant per camins arran de mar com per l'interior del bosc, així com conèixer castells, monestirs o ermites que formen part d'aquesta ruta. A través de guies amb format de paper i també d'una aplicació informativa per a dispositius mòbils, els municipis pretenen donar a conèixer aquesta part més desconeguda del territori i oferir-la com a alternativa al turisme predominant de sol, platja i mar de la Costa Brava.

Set trams per set municipis. La ruta passa per Llagostera, Tossa de Mar, Lloret, Caldes de Malavella, Vidreres, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro. En total, 93 quilòmetres per un espai natural que té un desnivell acumulat de 2.134 metres, amb una alçada màxima de 500 metres i una mínima de 0 metres, arran del nivell de mar en els trams que passen per les poblacions costaneres.
Dissenyada per arribar tant a turistes i veïns interessats en el senderisme i les rutes de muntanya com també pel turisme familiar, el Consorci ofereix un recorregut pels diferents indrets del massís, passant per diferents pistes forestals i arribant a veure els diferents monuments i edificacions històriques que es troben dins del massís, com l'església modernista de Lloret, les vistes de la torre dels moros de Tossa o l'ermita de Sant Elm a Sant Feliu.

La ruta està organitzada en set trams que tenen punt de partida en un dels municipis i el d'arribada en un altre, per poder visitar les poblacions un cop acabat el recorregut. A més, s'oferirà un servei de transport públic per tornar al punt de sortida si és necessari.

Aplicatiu per a mòbils

Un dels atractius que presenta el Consorci és l'aplicatiu per a dispositius mòbils que ofereix tota la informació sobre la ruta. Els usuaris el poden descarregar de forma gratuïta i utilitzar-lo des de qualsevol punt del recorregut. Entre els serveis que ofereix hi ha el d'avisos auditius que alerten l'usuari que està prop d'un punt d'interès, i a partir d'aquí a través de la pantalla s'oferirà una descripció i fotografies de l'element que es pot visitar.

A més d'aquesta opció, els visitants també tindran disponibles les guies en paper, que contenen plànols del massís i de la ruta, remarcant les millores vies per on es pot passar, a més d'informació sobre la distància total i el desnivell de cada tram.

Treball conjunt

La creació d'aquesta ruta, que va començar fa dos anys, ha comportat el treball conjunt per part dels set ajuntaments implicats, una tasca que també ha permès reduir costos per cada municipi individualment. Segons remarcava el president del Consorci, Francesc Nadal, s'han pogut reutilitzar els mitjans de cada ajuntament perquè el pressupost no fos un condicionant. En total, el cost ha estat d'uns 2.500 euros.
A l'acte de presentació, que es va fer al Monestir de Sant Grau d'Ardenya, hi van assistir, entre d'altres, l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, que va remarcar que "s'ha de posar en valor el territori i donar-li un valor afegit", fent-ho de forma conjunta. Gisela Saladich, alcaldessa de Tossa, va qualificar-ho aquesta iniciativa turística com a "nou inici", i Romà Codina, batlle de Lloret de Mar, va destacar la vessant de preservació i de foment del senderisme que té el projecte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema