26 de febrer de 2014
26.02.2014
Diari de Girona

El servei de menjador escolar i les activitats extraescolars queden exemptes de l'IVA

L'Estat modifica una norma que preveia gravar amb l'impost aquests serveis socioeducatius

26.02.2014 | 00:00
El servei de menjador escolar i les activitats extraescolars queden exemptes de l'IVA

Els serveis de menjador escolar i d'acollida matinal o de tarda, així com l'organització d'activitats extraescolars, han quedat exempts del pagament de l'Impost de Valor Afegit (IVA) des d'aquest 1 de gener, tal com reclamaven les associacions de mares i pares d'alumnes o empreses i entitats dedicades al lleure. D'acord amb la normativa europea, aquests serveis educatius no s'havien de gravar amb el 21% d'IVA, tal com pretenia l'administració espanyola.

El govern de l'Estat, però, ha modificat la seva intenció inicial i un article de la llei de Pressupostos Generals per a 2014 ha canviat una disposició anterior que preveia cobrar l'IVA.

La Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) celebra aquesta marxa enrera i l'atribueix a la campanya que la seva entitat, juntament amb altres de tipus social, van endegar fa mesos. Val a dir que el rebuig a gravar l'IVA en serveis com el menjador escolar va comptar amb el suport de diversos partits polítics.

La modificació es recull en un apartat de l'article 74 de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat i -tal com detalla la Fapac en el seu web- i "suposa que les activitats de custòdia i atenció a infants ja no tenen el límit d'edat per poder estar exemptes de liquidació d'IVA", a diferència del que establia una resolució de la Direcció General de Tributs. La campanya demanant l'exempció d'aquest impost reclamava a Hisenda que no apliqués l'esmentada resolució.

El canvi permet que, des de l'1 de gener de 2014, les associacions de mares i pares d'alumnes "no hauran de fer liquidació d'IVA per les activitats extraescolars i d'acollida matinal i/o tarda ni pel servei de menjador escolar".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook