27 de febrer de 2014
27.02.2014
Diari de Girona

El Consell Comarcal té por que ara els ajuntaments vulguin gestionar els tributs

La junta de portaveus pretén preservar la confiança dels consistoris amb la recaptació que està fent l'ens

27.02.2014 | 00:00
Els portaveus de les formacions amb representació al Consell Comarcal de la Selva reunits ahir.

La Junta de Portaveus del Consell Comarcal de la Selva va tenir ahir un únic objectiu: preservar el tresor. El que pretenen les forces polítiques és evitar que el cas Manga dinamiti la confiança dels ajuntaments de la comarca envers la gestió dels tributs per part d'aquest organisme. Tenen por i motius per tenir-ne. Si els municipis comencen a reclamar la recuperació de la recaptació que van cedir al Consell Comarcal aquest darrer es quedarà sense la principal font d'ingressos i, sense aquesta, és obvi que la utilitat de la institució quedarà en entredit per la senzilla raó que no tindrà caixa per pagar els serveis que presta en l'actualitat.
Fos o no fos aquest el punt de partida en la reunió convocada ahir per l'actual president de l'ens, Salvador Balliu (CiU), el cas és que tots els presents -Josep Antoni Frías (CiU); Jordi Orobitg (ERC); Martí Nogué (PSC); Joan Salmeron (EUiA); Marc Fuertes (Millor)- van mostrar la seva preocupació per l'afectació d'aquest cas de corrupció a la institució del Consell Comarcal de la Selva. Per això van deixar que Balliu els nomenés fidels escuders i van quedar satisfets amb les explicacions que els va donar, en el que suposa una clara evidència de la confiança dipositada pels diferents partits a l'actual president.
Els representants públics no van fer un pacte de silenci però gairebé. Només Salmeron i Fuertes van acceptar fer declaracions en finalitzar la reunió però, tot i parlar, resultaven hermètics perquè es van limitar a admetre que tots els polítics havien acordat mostrar "precaució" i havien demanat a Balliu que els expliqués les mesures que havia pres amb els implicats en el cas. Unes mesures que van passar, principalment, pel simple interrogatori del ja relegat cap de departament, Joan Carles Feliu Martín -segueix treballant a l'àrea de recaptació- i del gerent del Consell Comarcal, Joan Burjachs (CiU) i la confiança en el que van explicar. Ara bé, què és el que van dir? Es desconeix completament perquè cap dels portaveus va voler explicar-ho, i ?menys encara el president. Els partits van practicar la transparència del "que quedi entre nosaltres".

Recriminar l'actitud
"Tothom recrimina les actuacions de les persones imputades", va esmentar el portaveu del Millor però seguidament va passar a defensar la gestió que s'està realitzant al Consell Comarcal des que Fauria va dimitir.
Salvador Balliu va prometre declaracions després del consell d'alcaldes del 6 de març però tot apunta en la mateixa direcció que es va percebre ahir: defensar l'actual ordre del Consell Comarcal perquè els ajuntaments els segueixin confiant la gestió dels seus ingressos de dret públic. Perdre això és mort per asfíxia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook