Era un comercial molt convincent. L'empresari de GRS Arc Local, Àlex Ros, va aconseguir que el cap de la Guàrdia Urbana, Josep Maria Riera, i el regidor de CiU a Figueres, Manel Toro, amaguessin a la regidora responsable, Marta Felip, que estaven mantenint converses per l'adjudicació de la gestió de tributs a GRS. En el cas del cap de la policia va aconseguir que l'informés de qüestions rellevants abans d'hora com les dificultats per la pròrroga del contracte o dels detalls de l'informe en què avalaria aquesta prolongació. Pel que fa al regidor Manel Toro, usant els seus contactes va fer que es posés del seu costat des del primer moment i contra Xaloc. També va aconseguir que diferents empleats de l'Ajuntament de Figueres defensessin GRS malgrat que els preus de Xaloc eren visiblement més barats. El mateix Àlex Ros reconeix que perdrien diners i que necessitaven un altre tipus de compensació.

Les converses telefòniques de la policia revelen que a Figueres planegen que Xaloc -empresa pública de la Diputació- es quedi amb el contracte però que subcontracti per mitjà d'un concurs, que guanyaria GRS. Tot dependria de guanyar un concurs en què prèviament s'establissin unes bases perquè es pogués adjudicar a GRS. Segons la policia, Àlex Ros recorda que "aquí hi ha determinats elements que fan molt complicat que ningú més entri, perquè l'Ajuntament de Figueres vol un model que ara és molt complicat que cap altra empresa ho pugui engegar en el temps que l'Ajuntament de Figueres vol'. I remarca que 'aquí comences a posar que les PDAs han de ser... Que el software de la PDA ha d'estar desenvolupat sobre Android i ja agafes a tothom en calces, perquè som els únics que el tenim'.

En resum, segons Àlex, Xaloc haurà de treure un concurs obert per a més empreses, però si el concurs surt amb unes bases específiques que afavoreixin GRS, farà inviable que el guanyador no sigui dita empresa. Per si de cas no quedava clar, gairebé al final de la conversa Ros diu textualment que li va dir al gerent de Xaloc 'a mi m'interessa que treguis un concurs i que me l'adjudiquis'. També li diu Àlex que els han prorrogat 6 mesos el contracte i que aquest temps els servirà per preparar el cincurs i adjudicar-se'l (renunciant després a la pròrroga).

El 19 d'octubre de 2012, un dels socis de GRS, Josep Maria Franch, truca a Àlex Ros, l'altre soci, i parlen del tema de Figueres. Afirmen que la reunió d'Àlex a l'Ajuntament ha anat bé perquè la policia municipal, regidor i tècnics de l'àrea d'Hisenda estan a favor de la seva tesi- que Xaloc portés el projecte però que GRS portés part del mateix o que Xaloc els subcontractés.

El 26 d'octubre de 2012, Àlex Ros parla amb Manel Toro, regidor d'Hisenda de Figueres, per veure com està el tema Xaloc. Toro li diu a Àlex que 'el seu tema' ja està en mans del president de la Diputació, amb el qual ahir va estar reunit, i que portarà personalment el tema. Li diu també que el cap de la policia local parla en favor de GRS. El mateix dia, Sara (treballadora de GRS a Figueres) torna a parlar amb Àlex i comenten aquest mateix tema. Sara l'informa que, segons els tècnics de l'Ajuntament de Figueres, el tema està molt bé i que pot ser que arribin a un acord, que Manel Toro està de part seva. L'informa que va venir Carme Gallego (directora de Xaloc) a reunir-se amb els tècnics i aquests es van posar del costat de GRS i que també Josep Maria Riera, cap de la Policia Local de Figueres, es va posar del costat de GRS.

El dia 8 de novembre de 2012, Josep Maria Riera telefona a Àlex Ros per dir-li que 'no confiï en la solució aquella' perquè no té 'bones expectatives', li demana que sigui molt prudent. El policia, a més, li confessa que no li pot explicar res més, que 'això es precipitarà en pocs dies' i que si li pregunten, que Àlex digui que no en sabia res.

Aconseguir la pròrroga

El dia 14 de novembre de 2012, el cap de la policia municipal de Figueres, Josep Maria Riera, truca a Àlex Ros i l'informa que, després d'una reunió amb responsables de l'Ajuntament, els prorrogaran el seu contracte a Figueres almenys 6 mesos, per qüestions tècniques de la informàtica que comporta la gestió. Josep Maria Riera l'informa que tem que Xaloc no sigui capaç de gestionar les multes amb la mateixa qualitat que GRS i opina que, si fora per Manel T0ro, GRS seguiria a l'Ajuntament de Figueres.