05 de març de 2014
05.03.2014

NECat a Girona veu possible repetir el pacte amb ERC a les municipals

Oriol Junqueras considera "vàlid" l'acord per traslladar-lo també a les locals i les catalanes

05.03.2014 | 07:34

Els dirigents de Nova Esquerra Catalana (NECat) a les comarques gironines veuen com un "gran pas" l'acord amb ERC a les europees i que acosta la possibilitat de fer un nou acord per les municipals. Malgrat que cap dels representants consultats vol concretar quin seria l'acord ideal, s'assenyala que "l'objectiu és la ?consulta" i "treballar per fer un front ampli d'esquerres" que inclogui també ICV i altres sectors escindits o militants enfrontats amb el PSC.
Un dels impulsors de Nova Esquerra Catalana a les comarques gironines, Joan Armangué, va explicar que la formació va néixer de "la idea de sumar a l'espai de l'esquerra nacional a Catalunya, des d'aquesta perspectiva entra dintre del plantejament fundacional". Per Armangué "tot el que sigui sumar és positiu. Reagrupar i sumar és l'única via perquè l'esquerra torni a ser majoritària als ajuntaments i al país". Armangué va afegir que "tant de bo pugui haver-hi acords més amplis que enforteixin l'alternativa". L'exalcalde socialista de Figueres remarca que "el pacte amb ERC per les europees "marca l'inici d'un canvi en el mapa polític de Catalunya i de l'esquerra al nostre país. Caldrà donar temps al temps, però hi veig un punt de partida".
En el mateix sentit es va pronunciar Eduard Cienfuegos i Magda Casamitjana, que van confiar que aquest sigui el primer pas per l'esquerra d'estricta obediència catalana. Casamitjana, que acaba d'arribar a NECat, va assegurar que tractaran de seguir amb l'esperit fundacional i confia que arribin nous acords per "fer front a la dreta catalana".
Per la seva part, Cienfuegos recorda que "els pactes locals són molt locals, però no es pot deixar de parlar amb ningú". L'excandidat socialista de Cassà de la Selva va remarcar que "qui realment ha de jutjar si és un bon pacte, és la societat civil, però considero que tot allò que contribueixi a enfortir l'esquerra catalana serà bo". Va assegurar que l'acord per les europees és un gran pas, un bon pas ".
Ernest Maragall, que lidera Nova Esquerra Catalana encara que durant anys va ser dirigent del PSC, va indicar que, si accepta ser número dos a la llista d'ERC en les europees, és per construir un espai ampli i transversal d'esquerres catalanista. En una roda de premsa juntament amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, l'exconseller va considerar que el paper central que ja ocupa Esquerra en la política catalana ha de ser ampliat per construir un espai d'esquerra transformador i renovador. Maragall va dir que, tot i que ell no era independentista en el passat, ara mateix considera que la construcció d'"una Catalunya Estat" és el "millor instrument", de manera que "no té en compte una altra opció intel·ligent" que la de la independència "per construir un país socialment més just i equilibrat".
Junqueras, per la seva banda, va explicar que contempla l'acord amb Maragall no només vàlid per a unes eleccions europees, sinó a mitjà i llarg termini també per a altres comicis com els municipals, les catalanes i també l'eventual consulta sobiranista del 9 de novembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook