08 de març de 2014
08.03.2014

Treball conjunt per promoure el Dret a Decidir als barris

La Taula Ciutadana es posa com a objectiu arribar a les zones "més difícils" de Girona

08.03.2014 | 00:00
Un centenar de persones van assistir a l´acte president per Carles Puigdemont, Joan Rigol i Joaquim Nadal.

"Sense votació no hi ha solució". És el missatge que va predominar ahir a la Taula Ciutadana pel Dret a Decidir celebrada a Girona, pronunciada primer pel coordinador del Pacte Nacional, Joan Rigol, i reafirmada posteriorment per l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont. Una idea que des d'aquesta Taula Ciutadana van insistir ahir que cal fer arribar a cada casa. És per això que la reunió va servir per anunciar que es crearà una comissió per treballar a cada barri de la ciutat, en les zones "més difícils", per parlar, discutir i debatre sobre el dret a anar a les urnes. Alhora, també es va proclamar la intenció de celebrar una gran cimera sobre el Dret a Decidir a la ciutat de Girona que agrupi totes les entitats i taules ciutadanes de Catalunya.

El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, va defensar ahir a la Taula Ciutadana celebrada a Girona que s'ha de tenir en compte que Catalunya "només té la gent". Centrant el discurs en la força que ha de donar el suport del poble, Rigol va afirmar que s'ha de treballar des de "sota zero" perquè no hi ha cap altre suport, però que de moment ja s'ha aconseguit sociabilitzar el sentiment de catalanitat, situar el problema de Catalunya com el primer problema d'Espanya i, en part, haver internacionalitzat la situació assolint, com a mínim, ser notícia.

L'expresident del Parlament va remarcar que des d'ara fins al mes de novembre s'ha de reforçar el vincle entre el món polític i la societat civil, exigir el dret a votar i mobilitzar a les persones perquè cadascú pugui donar el seu punt de vista. Per això, va constatar que en cada àmbit hi ha d'haver activitats per aproximar el compromís a la gent i arribar a la gent més allunyada.

Durant la sessió també van intervenir el coordinador del pacte gironí pel Dret a Decidir, Joaquim Nadal, i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. Ambdós van reiterar la idea d'arribar a tots els barris de la ciutat per traslladar aquesta preocupació a tothom, més enllà d'entrar en debats sobre el resultats de la votació. Alhora, també van destacar la importància de poder celebrar una gran cimera amb totes les entitats a l'estiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook