14 de març de 2014
14.03.2014

La sèrie de ficció sobre "matar" polítics corruptes s'estrenarà a Girona el 3 d'abril

La producció està en part finançada pel Col·legi de Metges i anirà acompanyada d'un cicle de debats

14.03.2014 | 00:00
Una imatge del "making off" de la sèrie.

La sèrie de ficció La Revolución de los Ángeles, que planteja l'assassinat de polítics corruptes, s'estrenarà a Girona el 3 d'abril. Aquesta producció basada en la novel·la del periodista Oriol Clavell ja ha enllestit el primer capítol després d'aconseguir el finançament necessari, gràcies en part a la donació de 1.000 euros que va fer el Col·legi de Metges de Girona.

La sèrie, d'estricta ficció, planteja un escenari apocalíptic en el qual una empresària amb una malaltia terminal que ho ha perdut tot per la crisi decideix agafar-se la justícia per la seva mà i assassinar un polític corrupte. El crim, gravat i penjat a la xarxa, es converteix en un fenomen viral i "inspira" a altres malalts terminals, que decideixen imitar-la.

La presentació en societat es farà a Barcelona, Girona i Madrid. La capital catalana acollirà la première el 27 de març en un acte als cinemes Girona. El 3 d'abril, la sala de Tribuna de Girona -a l'espai Caixa de plaça Poeta Marquina- celebrarà la presentació a comarques gironines amb un acte que comptarà amb la participació del Col·legi de Metges i de personalitats del món social i també polític. En aquest sentit, Clavell va explicar que està en negociacions amb diversos polítics perquè participin en els cinefòrums que es faran a continuació.

Segons va explicar Clavell, La Revolución de los Ángeles pretén "cridar" i mostrar la necessitat d'advertir a la població dels riscos que comporta tenir una classe política "que no ens representa". Els creadors de la ficció busquen "despertar" la gent amb una creació que alarmi però que al mateix temps faci reflexionar.

Així, els cinefòrums i debats posteriors a la sèrie pretenen servir per denunciar "la decadència de la democràcia espanyola i plantejar alternatives per la seva regeneració, mitjançant continguts veraços i opinions contrastades".

Clavell va explicar també que actualment està intentant contactar amb alguna productora gran perquè segueixi finançant els capítols que falten. Aquests estan basats en la novel·la que porta el mateix títol, i que previsiblement sortirà a la venda durant aquest Sant Jordi.

"Cameos" i participacions

Aquest projecte ha estat fruit de la col·laboració d'actors i personatges socials de certa notorietat. El repartiment està encapçalat per Roberto Cairo -Cuéntame-, Pere Brasó -No habrá paz para los malvados-, Sergio Caballero -El secreto del puente viejo-, Quimet Pla -Polseres Vermelles-, Albert Muntanyola -La bella y la bestia-, Elena Fortuny -Ventdelplà-, Cristina Solà -El perfum-, Adriana Feito i Marc Barberà. La sèrie també compta amb diversos cameos com els dels periodistes Luís del Olmo, Albert Castillón, Andrés Guerra i Alícia García Escrivano, l'advocat José María Fuster Fabra, el mosso d'esquadra David Miquel, l'exportaveu de la Policia Nacional Rafael Jiménez, la psicòloga Sara Bosch o la víctima del terrorisme Robert Manrique.

De moment, han confirmat la seva participació com a conferenciants el president del Col·legi de Metges de Girona, Benjamí Pallarès, el degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Oriol Rusca i el magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook