18 de març de 2014
18.03.2014

Uns 50 alcaldes avalen la recollida de firmes per la independència

"Signa un vot" farà una campanya intensiva el cap de setmana per tot Catalunya

18.03.2014 | 00:00
Alentorn, Solà, Puigdemont, Marfany, Marti i Balliu, d´esquerra a dreta, ahir a Girona.

Una cinquantena d'alcaldes de Girona van fer públic el seu suport a la campanya de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) a favor de la consulta sobiranista o, en el seu lloc, realitzar una Declaració Unilateral d'Independència. Els municipis ajudaran a recollir instàncies per demanar al Parlament que actuï en aquest sentit i promouran l'aprovació de mocions en els seus respectius plens municipals.
L'Associació de Municipis per la Independència (AMI), i  l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)  han acordat unir forces per tal que la campanya "Signa un Vot per la Independència" faci un salt qualitatiu que permeti arribar amb més força a tota aquella gent que vol exercir el Dret Fonamental de Petició.
 Així ho va aunciar ahir  l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, l'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, i l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, al costat de la coordinadora de la campanya "Signa un vot", Rosa Alentorn i el vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, en un acte conjunt celebrat al Teatre Municipal de Girona en el què s'han fet públics els detalls de l'acord a les comarques gironines.
El pacte entre l'AMI i l'ANC es farà visible especialment amb la nova recollida intensiva d'instàncies del proper 22 i 23 de març, i en què les dues entitats preveuen posar a disposició dels ciutadans de la majoria de les poblacions d'aquestes comarques.
L'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí (ERC), va iniciar els parlaments, assenyalant "l'acte fa goig amb la presència de tants alcaldes i representants electes" i va afegir que "el suport per estar al costat de la gent és bo i cal fer ho sense vergonyes".
La coordinadora Rosa Alentorn va definir "el que estem fent com un exercici de democràcia pura" i va destacar la sinergia existent entre l'AMI i l'ANC "per arribar al 98% de la població de Catalunya". En el mateix sentit es va manifestar, Salvador Balliu (CiU), alcalde de Caldes, remarcant que "tot això ho estem fent per aconseguir més benestar per a la nostra gent".
L'alcalde de Santa Coloma, Antoni Solà (CiU), va assegurar que "estem demanant que s'exerceixi la democràcia. Alguns hem dit prou a una etapa on ens hem sentit maltractats, però és important conservar el clima de diàleg i fermesa, sempre des del marc democràtic, tot i que hi hagi paranys tòxics que intenten provocar".
En el seu torn, Jaume Marfany va reclamar que "la unitat d'acció entre la societat civil i els municipis  hauria de ser ampliable a altres institucions", i va avisar que "la campanya signa és el pla B, però el pla A és la consulta".
Finalment, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), va indicar que "el món local ha iniciat aquest procés, en què és clau,  i fins el 9 de novembre no hem d'abaixar la guàrdia" i va instar tothom a "no oblidar Arenys de Munt i a no caure en provocacions".
L'acord suposarà que la campanya, -basada en la recollida d'instàncies per demanar al Parlament la convocatòria d'una consulta sobre la independència i, en cas que aquesta no sigui possible, que declari la independència de Catalunya- compti amb el suport logístic dels municipis de l'AMI, permetent arribar a més punts dels territori i amb més força.
A més, es promourà l'aprovació de mocions de suport a la iniciativa als plens dels ajuntaments i es cercaran punts de recollida fixos. L'acord institucionalitza també la iniciativa i referma el municipalisme com a actor destacat de l'actual procés polític que viu el país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook