19 de març de 2014
19.03.2014
Diari de Girona

Reconeixement a Llagostera i Celrà per la transparència dels seus webs

19.03.2014 | 00:00
L'alcalde de Llagostera, ahir.

Els webs de 48 ajuntaments catalans, entre els quals es trobaven els de Llagostera i Celrà, van rebre ahir distincions a la qualitat i la transparència a través del Segell Infoparticipa, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB.
El reconeixement es basa en els resultats d'avaluar els webs a partir de 41 preguntes que indaguen sobre quatre qüestions bàsiques, com ara qui són els representants polítics; com gestionen els recursos col·lectius; com informen de la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana, i també es va donar una menció per bon funcionament a altres municipis com Blanes. Els ajuntaments guardonats complien totes aquestes condicions. El mapa resultant s'ha actualitzat amb una segona onada d'avaluacions, a partir del maig del 2013, i s'ha constatat una millora en la informació.
Amb l'actualització de les dades, la quantitat de webs que han aconseguit més del 50% d'indicadors positius s'ha més que doblat, tot passant de 64 a 129. Paral·lelament, el nombre de webs amb un suspens han passat de 875 a 815. Ha baixat especialment el nombre de portals que tenen suspesos per sota del 25% d'indicadors positius, tot passant de 649 a 564.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook