20 de març de 2014
20.03.2014

Un terratrèmol de 3,9 graus al fons del mar davant de Palamós se sent a Olot

El sisme es produeix a un quart de 2 del migdia i se sent a l'Alt i el Baix Empordà i a la Garrotxa

20.03.2014 | 00:00

Un terratrèmol de 3,9 graus a l'escala Richter amb epicentre al fons del mar, a trenta quilòmetres de la Costa Brava davant de Palamós, va sacsejar ahir al migdia la majoria de municipis de l'Alt i el Baix Empordà i es va fer sentir fins a Beuda i Olot, a la Garrotxa. El sisme no va provocar cap dany.

L'Institut Geològic de Catalunya va registrar el moviment sísmic quan faltaven dos minuts per a un quart de 2 del migdia i va rebre trucades demanant informació de municipis com Llafranc, Palafrugell o Llançà. També tenien constància que el terratrèmol es va sentir a Olot, aclarint que en moviments d'aquesta magnitud no és estrany que se senti tan lluny, ja que s'amplifiquen amb els sols més tous.
Tot i no haver rebut cap notificació, des de l'Institut Geològic van considerar que, amb tota probabilitat, el sisme es va poder percebre arreu de les comarques de Girona. Alhora, van informar que, estadísticament, tota la costa està sotmesa a la possibilitat de patir moviments d'aquesta força. De totes maneres, van apuntar que l'habitual és que es produeixen més cap al sud.

Confusió amb una explosió

En un altre municipi de la Garrotxa, a Beuda, l'alcalde i la secretària municipal van notar el tremolor -el batller va notar com es movia la cadira on estava assegut- i un soroll, que en un primer moment van confondre amb una explosió controlada de la guixera quei hi ha a la població.
Ja més a la vora de la costa, a l'Escala (Alt Empordà), un veí explicava que, durant deu segons, les taules de casa seva van trontollar. A Roses també es va sentir.

A Palamós (Baix Empordà), el regidor de Mobilitat del municipi, Joan Coll, va notar "una petita sacsejada" com la que "produeix un camió de gran tonatge" quan passa per sota de casa. Coll va assegurar que ni la Policia Municipal ni l'Ajuntament van rebre cap tipus d'avís i que la gent que va notar el tremolor "no li ha donat més importància". Assegut al Passeig Marítim, en Ramon Serra explicava que quan estava dinant va percebre "una vibració" que va fer "dringar" algun objecte del saló. L'Estartit és un altre dels pobles on va arribar.

Protecció Civil de la Generalitat va informar que el seu Centre de Cooperació Operativa de Catalunya va telefonar als municipis de la zona on es va registrar el terratrèmol per descartar que s'haguessin produït danys. D'acord amb les dades que van recollir, el moviment es va percebre a Palafrugell, Forallac, Vall-llobrega i Regencós. El telèfon d'emergències 112 va rebre sis trucades relacionades amb el sisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook