05 de abril de 2014
05.04.2014

Càritas alerta que cada cop hi ha més famílies amb pocs recursos

L'augment constant de persones que necessiten roba de segona mà ha portat l'entitat humanitària a obrir un nou servei de rober a Girona

05.04.2014 | 00:00
Unes 50 persones van assistir a la inauguració de les noves instal·lacions del rober de Càritas a Girona.

El servei de reciclatge de roba de segona mà per a persones amb dificultats econòmiques, el Rober de Càritas Interparroquial de Girona, ahir va estrenar noves instal·lacions i la institució va alertar de l'augment constant del nombre de ciutadans que hi recorren per poder vestir-se. "Ha crescut molt la demanda i sobretot ha variat la tipologia de persones que atenem, cada cop hi ha més famílies amb pocs recursos", va remarcar el president de Càritas Interparroquial de Girona, Pere Bugés.

Des de fa més de 30 anys, Càritas ajuda les persones i famílies amb pocs recursos proporcionant roba de segona de mà, cobrint una de les primeres necessitats de qualsevol ciutadà. Durant el 2013, prop de 12.000 gironins hi van acudir i el servei va gestionar 29 tones de roba, el 80% d'elles provinents de donacions particulars i un 20% d'empreses, sobretot de companyies que han liquidat estoc o botigues que han tancat portes.

Davant l'increment constant del nombre de persones i amb l'objectiu de millorar el servei, Càritas de Girona va traslladar el Rober de l'avinguda Sant Narcís -que ja s'havia quedat petit- a un nou espai al carrer Campcardós, al barri de Can Gibert del Pla.

El president va explicar que "les donacions es mantenen estables, però hem vist que la roba de qualitat procedent de les famílies cada cop està baixant més perquè els nuclis familiars aprofiten més la roba". "No podem tenir roba en males condicions, rebem roba cada cop més usada que no podem utilitzar per a res, no és digna i hem de procurar mantenir un nivell i una qualitat mitjana perquè tot sigui aprofitable", va dir Bugés.

Una de les "perles" del Bisbat

L'acte d'inauguració va comptar amb l'assistència d'unes 50 persones, entre elles el bisbe de Girona, Francesc Pardo, que ha beneït el centre i va oficiar una petita cerimònia. "És una botiga normal i corrent tant per aquells que ho necessiten com per les persones del barri que poden venir, es fa tenint en compte la dignitat de cada persona i la seva situació, l'espai que s'ha creat afavoreix que sigui així", va assegurar el bisbe. Pardo va afirmar que Càritas és una "de les perles més importants" de la corona del Bisbat de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook