Girona va complir un any més amb la Processó del Sant Enterrament. Sovint el Divendres Sant mana mirar el cel per si ha de ploure, no obstant això, enguany el dia havia estat plàcid i calorós i no hi va haver temença en cap moment. De fet, durant el matí es podia veure munions de grups pujant al castell Sant Miquel, turistes a Torre Gironella i en molts altres punts d'atracció de la ciutat.

A les deu de la nit, el maniple dels Manaies va fer l'espectacular baixada per les escales de la Catedral. Va ser el preludi d'una Processó seguida per multitud d'espectadors, sobretot a la mateixa plaça de la Catedral i també per tots els carrers del Barri Vell.

El pas per l'arc de Sobreportes, per exemple, va generar el tradicional embut en el transport dels passos en ser un lloc estret, de poca alçada i on s'atura gent que no ha pogut accedir fins a la plaça de la Catedral.

Baixada per Sant FèlixLa baixada per la pujada de Sant Fèlix va ser també un dels punts d'expectació ja que allà es poden veure diferents confraries en una sola mirada ja que estan a diferents alçades, gràcies al desnivell de la rampa. Allà els més entesos observen el moviment dels elements dels passos per comprovar si és prou acompassat. Els vials estrets permeten als espectadors veure passar de prop tots els confrares i buscar un familiar.Els carrers Ballesteries i Ciutadans es van omplir de gom a gom per veure passar les dotze confraries de Setmana Santa i els diferents passos, exposats durant els darrers dies a l'església dels Dolors i a Sant Lluc. Al davant de tot la Processó, els manaies i tot seguit la confraria de Jesús i els Nens, amb un nodrit grup d'infants. Al darrere, membres de la Junta de Confraries i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, això com la creu Processional d'argent del segle XIV, una relíquia que forma part del tresor de la Catedral. Al mig, la resta de confraries, algunes més nombroses i altres més reduïdes. Algunes més silencioses i altres més disteses.Durant el trajecte es va passar a prop de diferents edificis religiosos, a més de la Catedral: Sant Fèlix, l'església del Carme o el Sagrat Cor, entre d'altres. La plaça del vi i la plaça Catalunya també acollien un munt d'espectadors, en ser punts amples.La bellesa del pas dels aproximadament 1.200 confrares i els membres de les diferents bandes musicals pel pont de Pedra, amb les cases de colors del riu Onyar al fons també va propiciar la presència de molta gent en aquell indret per poder prendre tot tipus de fotografies.El retorn de la Processó a la Catedral, més enllà de les dotze de la nit, havia de servir per retre honors a la Santa Creu, escoltar les paraules del bisbe Pardo, fent el cant del Crec en un Déu i fer la benedicció final.

Cascs i plaques