El Santuari Gaia d'Ogassa ha publicitat l'arribada de 30 pollastres provinents de Lleó a les seves instal·lacions. Es tracta d'una casa de pagès habilitada perquè els animals hi campin sense cap altra funció que viure fins a la mort, sense cap impediment. És a dir, sense persones ni animals que se'ls mengin. Els responsables del santuari fan una vida vegetariana al 100%.

Els pollastres provenen d'un accident de camió prop de Lleó. El vehicle duia mil pollastres a un escorxador, quan va bolcar. Segons exposa el Santuari, veïns van anar a buscar els pollastres ferits o vius per endur-se'ls a casa seva. Indiquen que per tal d'emportar-se'ls més bé mataven els animals allà mateix. El membre d'un santuari animalista de Lleó va aconseguir salvar-ne 46, 30 dels quals han arribat a Ogassa i 10 han anat a un santuari de Madrid.

El santuari d'Ogassa ha apuntat que es tracta d'animals amb només 41 dies de vida i que havien tingut modificacions en la genètica perquè poguessin créixer més ràpid, perquè agafessin prou pes per ser consumits pels humans.

Al santuari hi ha cabres, un porc vietnamita, vaques, gossos, i un poll salvat per escolars de Sant Joan de les Abadesses. Tots els animals s'hi recuperen de situcions de maltractaments per causa dels humans.