30 de abril de 2014
30.04.2014

Unió de Pagesos vol una alternativa a la variant de Bescanó

La seva proposta és fer passar la variant per terreny forestal tant com sigui possible

30.04.2014 | 07:34

El projecte de la variant de Bescanó presentat al març per la Generalitat es troba actualment en període d'exposició pública i diferents entitats estan proposant les seves alternatives al traçat que proposa el Govern. Una de les darreres a fer-ho ha estat el sindicat agrari Unió de Pagesos, que a través d'un comunicat va informar que la seva proposta és fer passar la variant per terreny forestal tant com sigui possible, per minimitzar així el seu impacte sobre zones agràries.

D'aquesta manera, el sindicat demana que es prioritzin les actuacions en "superfícies sense aprofitament", com poden ser les zones de ribera al costat del riu o bé la xarxa de camins existent. Així, defensen que no s'afectaria la plana agrícola "més de l'estrictament necessari" i que també s'evitaria la divisió de finques. En les seves al·legacions, els pagesos també demanen que es realitzin passos inferiors o superiors "on sigui necessari"; que la nova carretera es faci a cota del terreny natural per minimitzar l'impacte paisatgístic i agrari, i que el nou traçat doni servei als municipis que travessa, ja que consideren que amb el projecte actual això no es garanteix a Sant Gregori.

El sindicat també va recordar mitjançant el seu comunicat que "en la zona en la que es vol construir la variant hi ha una gran massa forestal sense valor i que hi ha plana agrícola que, tot i escassa, és de gran valor agrari per la seva fertilitat i per a la continuïtat de les explotacions agràries".

Els pagesos també van aprofitar per criticar que el Departament de Territori i Sostenibilitat no els ha tingut en compte a l'hora d'elaborar el projecte de la variant de Bescanó en la valoració dels possibles danys i l'afectació als terrenys agraris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema