Dia complicat per als efectius d'emergències que van haver d'actuar en tres accidents, dos d'ells protagonitzats per excursionistes, a Setcases, Das i Santa Pau.

El primer dels fets i també en el qual va sortir més malparat el seu protagonista és el que es va produir al pic de Bastiments, a Setcases. Un home de 48 anys va caure quan estava fent una travessa per aquesta zona del Ripollès i en caure d'una alçada de 200 metres es va fracturar el crani. L'home va ser evacuat en helicòpter medicalitzat del SEM i ahir es trobava ingressat a l'UCI de l'hospital Josep Trueta de Girona en estat critic amb pronòstic reservat.

Els fets es van produir quan faltaven pocs minuts per les deu del matí. Els Bombers van rebre l'alerta que un excursionista que feia una travessa al Bastiments havia caigut i havia resultat ferit de gravetat. Els Bombers de la Generalitat van anar en helicòpter fins al lloc de l'accident amb personal dels Grups d'Actuacions Especials (GRAE) i personal del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) del Cos. Un cop allà, al ferit ja l'estaven atenent efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Un cop feta la primera assistència mèdica, els Bombers de la Generalitat van fer l'evacuació en helicòpter de la víctima. Després d'immobilitzar-lo i de fer un gruatge per carregar-lo a l'aeronau, el van traslladar fins a un aparcament de vehicles proper, on ja s'esperava l'helicòpter medicalitzat del SEM, que s'ha encarregat d'evacuar el ferit a l'hospital Josep Trueta. El SEM també va desplaçar-s'hi amb una ambulància de suport.

Accident amb un ultralleuger

El primer dia de pont va continuar amb un altre rescat a la província de Girona. Aquest es va produir a Das cap a un quart de tres de la tarda i on dues persones van resultar ferides en accidentar-se un ultralleuger a l'aeròdrom de la Cerdanya. Un dels accidentats, un home de 55 anys i veí de Ger va ser traslladat amb l'helicòpter a l'hospital Parc Taulí de Sabadell amb ferides de caràcter greu. L'altre ferit, de caràcter lleu, va ser atès in situ pels efectius del SEM i no va necessitar el trasllat a cap centre sanitari. L'accident es va produir a l'inici de la pista de l'aeròdrom per causes que es desconeixen. En les tasques d'emergències hi van participar una dotació terrestre a més de dues ambulàncies i l'helicòpter del SEM i quatre patrulles dels Mossos.

Excursionista ferida a Sta Pau

L'últim dels rescats en el qual van intervenir els Bombers durant el dia d'ahir es va produir al municipi de Santa Pau. Quan passaven pocs minuts per dos quarts de sis de la tarda, els Bombers van haver activar tres dotacions terrestres per una excursionista accidentada. Es tracta d'una dona de 56 anys que es va fracturar el turmell mentre feia una excursió per la zona del Volcà de Santa Margarida. Fins al lloc on hi havia la dona lesionada també s'hi va desplaçar un helicòpter amb efectius dels GRAE dels Bombers que van fer el trasllat de la ferida.