L'excursionista que aquest dijous va patir una caiguda al pic de Bastiments va morir aquest divendres com a conseqüència de les ferides que es va fer. L'home va ingressar a l'hospital Josep Trueta de Girona en estat crític i no va poder superar la fractura cranial que va patir després de caure d'una altura de 200 metres. Els Bombers el van haver de rescatar amb l'helicòpter dels GRAE i amb personal mèdic a bord. La víctima era un home de 48 anys i veí de Barcelona que dijous al matí feia una travessa per la zona del Bastiments, que es troba en terme municipal de Setcases.

El rescat va ser complicat, ja que per poder-lo recollir va ser necessari no només l'helicòpter dels GRAE sinó també fer un gruatge fins al del SEM, i posterioment, l'home va ser evacuat en estat crític al Trueta. Els fets es van produir quan faltaven pocs minuts per les deu del matí de dijous. Els Bombers van rebre l'alerta i van anar en helicòpter fins al lloc de l'accident amb personal dels GRAE i personal del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) del Cos. Un cop allà, al ferit ja l'estaven atenent efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Un cop feta la primera assistència mèdica, els Bombers de la Generalitat van fer l'evacuació de la víctima en helicòpter. Després d'immobilitzar-lo i de fer un gruatge per carregar-lo a l'aeronau, el van traslladar fins a un aparcament de vehicles proper, on ja s'esperava l'helicòpter medicalitzat del SEM, que va evacuar el ferit a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Amb aquest ja són tres els catalans que han mort mentre feien estades a la muntanya durant el pont de l'1 de maig.